Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Hver tredje ung i sofaen er indvandrer

Ud af de 80.000 unge, der hverken har været i job eller uddannelse i løbet af et halvt år, er hver tredje indvandrer eller efterkommer.

, 17. januar 2012 kl. 08:30
Start et spil på Spigo.dk
Spil
Midlet til at gøre de unge mere aktive er reformen af kontanthjælpen og førtidspensionen for de unge, mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).
Midlet til at gøre de unge mere aktive er reformen af kontanthjælpen og førtidspensionen for de unge, mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S). Foto: Colourbox

Unge med indvandrerbaggrund sidder tungere fast i inaktivitet end deres kammerater med dansk baggrund.

Det viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Ud af 80.000 unge, der hverken har arbejdet eller studeret inden for seks måneder er de 26.000 indvandrere eller efterkommere.

Det skriver Jyllands-Posten.

Samtidig viser tal fra Anvendt Kommunal Forskning, AKF, at 55 procent af de unge med anden etnisk herkomst end dansk falder fra på erhvervsuddannelserne. Det er næsten dobbelt så mange som unge med dansk baggrund.

"Det haster med at finde løsninger for at få disse unge indvandrere og efterkommere i gang med noget aktivt. Hvis de ikke får en uddannelse, risikerer de at forblive på kontanthjælp også som voksne, for hver dag forsvinder den type job fra Danmark, som de måske ville have kunnet få uden en uddannelse," siger AKF-forsker Hans Hummelgaard til Jyllands-Posten.

Socialminister Karen Hækkerup (S) kalder det for en "dobbelt katastrofe", hvis udviklingen ikke bliver vendt.

"Det er en katastrofe for den enkelte unge selv, hvis han ikke kan blive en del af samfundet og ikke kan forsørge sig selv, det er ødelæggende for selvværdsfølelsen for et menneske. Men det er også en katastrofe for samfundsøkonomien," siger hun til Jyllands-Posten.

Midlet til at gøre de unge mere aktive er reformen af kontanthjælpen og førtidspensionen for de unge, siger hun.

Venstres Inger Støjberg mener i stedet, at SRSF-regeringen burde bruge en række initiativer i den tidligere regerings 2020-plan. Det drejer sig bl.a. om private løntilskud og flere oplæringsstillinger.

"Regeringen går i den forkerte retning ved at afskaffe kontanthjælpsloft og starthjælp, så det i fremtiden i mindre grad kan betale sig for indvandrere og efterkommere at arbejde," siger hun til Jyllands-Posten.

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
17.01-2012 | 10:40 af gitte rasmussen
Nu har man sparet 1 milliard på folkeskolen over to år. Kommunerne har i mange år haft den opfattelse at det var den rigtige boligpolitik at skabe ghettoer, for det er nemlig kommunerne der har udlejnings retten til mange af de boliger der er i ghettoerne. Mange kommuner ved godt at deres folkeskoler har et maget lavt fagligt niveau, men alligevel så spare man på børneområdet og folkeskolerne. Man sidder helt bevist og skaber sociale problemer ude i kommunerne for at ansætte flere og flere djøffere. Det samme oplever folk i arbejdsløshedskøen, de får latterlige tilbud de ikke kan bruge til noget. Kommunerne har ramt muren og alle problemerne komme tilbage som en boomerang. Det har intet med de unge mennesker at gøre, de lever bare op til kommunernes inkompetente måde at administrerer hele børne/familie/skole området på. Hverken mere eller mindre.
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites