Hver tredje socialchef om kontanthjælpsloft: Børn får brug for mere støtte

I en rundspørge blandt socialchefer siger hver tredje, at kontanthjælpsloftet vil betyde, at børnene får brug for støtte
Forældre på kontanthjælp får meget svært ved at sende børnene til fritidsaktiviteter som sport. Det kan gøre børnene isolerede, vurderer en række kommuner
Forældre på kontanthjælp får meget svært ved at sende børnene til fritidsaktiviteter som sport. Det kan gøre børnene isolerede, vurderer en række kommuner Foto: Arkiv/Jørgen Bausager/Scanpix

I en ny rundspørge fra Avisen.dk/Ugebrevet A4 svarer en tredjedel af de deltagende kommuner, at kontanthjælpsloftet betyder, at der bliver brug for flere støttetiltag overfor børn af kontanthjælpsmodtagere.

Se nogle af svarerne her: 

"Der vil være flere familier, som vil være i risikogruppe for udsættelse, hvilket kan være en voldsom oplevelse for et barn. Tænker helt klart at kommunen skal have fokus på dette og sætte ind med støtte," svarer en socialchef. 

"Betaling i forbindelse med fritidsaktiviteter," lyder det som eksempel fra en anden. 

"For de økonomisk og socialt dårligere stillet vil loftet betyde at børnene ikke kan få fritidstilbud og at de bliver isoleret. Derfor vil det kræve indsatser for at undgå marginalisering," skriver en tredje socialchef. 

"Kontanthjælpsloftet kan skubbe en familie, der måske lige holder sig på benene i en uheldig retning. De bliver reelt fattige, og bliver tvunget til at skulle vende hver en øre. Herudover vil familien opleve sig anderledes idet en række ting må fravælges ligefra computer, til særlige skoleforløb, fritidsaktiviteter, gaver og sund mad," frygter en fjerde. 

"Det er ydelsesteamet der udfylder dette spørgeskema, men jeg kan forestille mig en øget udsathed, for børn der, hvis en familie står uden bolig, vil opleve en usikker og udtryk hverdag. Kommunen vil forventeligt modtage flere henvendelser omkring økonomisk støtte til diverse udgifter til børn, da det vil blive sværere at kunne spare op til større udgifter mv," lyder svaret fra en femte socialchef.   

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.