Hver tredje danske kvinde er i underskud af vitaminer

Tæt på hver tredje kvinde føler sig i underskud af enten vitaminer eller mineraler. Det viser en ny undersøgelse.
Kvinder er dårlige til at få taget vitaminpillen.
Kvinder er dårlige til at få taget vitaminpillen. Foto: Scanpix

Vi hører jævnligt, at det er sundt at spise en vitaminpille om dagen, og mange danskere har da også de allerstørste intentioner om at huske de vigtige vitaminer og mineraler. Men én ting er de gode intentioner, noget andet er at huske at gøre noget ved det.

Få smuk hud med de rigtige vitaminer og mineraler. Læs mere på femina.dk

En ny undersøgelse, foretaget af Epinion for vitaminserien Dailycare, viser at kvinder er gode til at huske familien på vitaminpillen, men selv glemmer at tage den.

41 procent af kvinderne svarer at årsagen til, at de i perioder ikke spiser vitaminpiller skyldes ren og skær glemsomhed.

De tre farlige vitaminer. Læs mere på femina.dk

Måske lidt ironisk er kvinder tilgengæld rigtig gode til at huske både manden, børnene og forældrene på at tage vitaminpillen. 21 procent af kvinderne opfordrer således partneren til at spise vitaminer eller mineraler, mens 19 procent prøver at få deres børn til at spise vitamintilskud. Ni procent prøver at få forældrene til at spise vitaminpiller, mens 12 procent af kvinderne forsøger at påvirke deres venner.

Kvinder har brug for flere vitaminer

Der er da også hovedsagligt kvinderne, der føler at de er i vitaminunderskud. Hele 32 procent svarer bekræftende på det, mens kun halvt så mange mænd oplever at kroppen er i underskud.

- Det er ikke overraskende, at langt flere kvinder end mænd føler, at de er i vitamin- og mineralermangel og derfor må tage tilskud. Kvinder med kraftige menstruationer har ofte brug for tilskud af jern, mens gravide har brug for tilskud af folinsyre, jern, D-vitamin og til tider calcium. Dertil kommer, at mange mødre og travle kvinder måske ikke altid føler, at de har overskuddet i hverdagen til at få dækket vitamin og mineralbehovet gennem  kosten, forklarer produktansvarlig for Daylicare Tina Skærlund.

Faktisk svarer hele 19 procent af de danske kvinder, at de tager kosttilskud for at kompencere for, at de ikke altid får spist sundt. Til gengæld er kvinderne altså ikke altid så gode til at huske at tage vitaminpillen.

Af Cecilie Wenstrup, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.