Hver fjerde nyuddannet akademiker er uden job

Ledigheden blandt nyuddannede akademikere er steget konstant siden 2008.

Der er rigtigt dårligt nyt til alle, der snart kan kalde sig nyuddannet akademiker. Mere end hver fjerde af disse stod nemlig uden job ved udgangen af 2014.

Det skriver tv2.dk.

Mens den generelle arbejdsløshed i Danmark ligger på omkring fem procent, er 25 procent af de nyudklækkede akademikere altså uden arbejde.

Ledigheden for denne gruppe er blevet ved at stige siden finanskrisens start i 2008, og særligt de nyuddannede, der har været ledig i længere tid, står i en svær situation. Det vurderer arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, Henning Jørgensen, over for tv2.dk.

- Når du har haft et halvt eller trekvart år uden for arbejdsmarkedet, så har du et problem. Så kommer der et nyt hold med ajourført viden, og du bliver udkonkurreret siger, Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

Problemet kan løses af uddannelsesinstitutionerne, der skal være bedre til at målrette sig arbejdsmarkedet. Det mener uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen (R).

- Det handler om at gøre uddannelserne klar til arbejdsmarkedet, så når de unge kommer ud, kan de selvfølgelig bruge deres uddannelser og kompetencer direkte og komme i job, så de ikke skal gå og vente på, at virksomhederne siger, at det ikke er det, vi har brug for, siger Sofie Carsten Nielsen til tv2.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.