Hver anden kender ikke vigtig trafik-regel

Kun hver anden er klar over, hvornår det er tilladt at køre over for gult, viser ny undersøgelse.
En vigtig trafikregel,der ikke bliver overholdt, kan have alvorlige konsekvenser,
En vigtig trafikregel,der ikke bliver overholdt, kan have alvorlige konsekvenser, Foto: Scanpix

Hvornår er det tilladt at køre over for gult lys?

Det spørgsmål har halvdelen af danskerne problemer med at svare på, viser en undersøgelse, lavet af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

21 procent tror, at det er i orden at køre over for gult, når blot de når ind i lyskrydset, mens der er gult. 19 procent tror, at man aldrig må køre over for gult.

Men færdselsloven er helt klar: Gult lys betyder stop – præcis som rødt lys. Men hvis det skaber en farlig situation at stoppe, er det i orden at fortsætte med at køre.

Københavnere og nordjydere er værst

Det kan skabe farlige situationer i trafikken, når trafikreglerne ikke bliver overholdt, advarer Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør for Gjensidige Forsikring.

- Trafikanter, der kører over for gult, øger risikoen for, at andre trafikanter kommer til skade og kan forhindre trafikken i at glide. Jeg kan dog være i tvivl om, det er på grund af egoisme eller uvidenhed, at så mange tror, de kan nå over for gult, siger Kim-Rud Petersen i en pressemeddelelse.

Det er i især i hovedstaden og i Nordjylland, at det kniber med at overholde reglerne i trafikken, viser undersøgelsen.

18 procent af Københavnerne og 19 procent af nordjyderne svarer, at de nogle gange kører over for gult, selvom de kan nå at bremse. 2 procent af nordjyderne svarer tilmed, at de ofte kører over for gult, selvom de kan nå at bremse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.