Hvem står bag? Falsk artikel om Thornings mand deles

En kritisk artikel om Helle Thornings mand deles lige nu på Facebook. Den ligner en redaktionel artikel fra Ekstra Bladet, men er det ikke.
En kritisk artikel om Helle Thornings mand deles lige nu på Facebook. Den ligner en redaktionel artikel fra Ekstra Bladet, men er det ikke.
En kritisk artikel om Helle Thornings mand deles lige nu på Facebook. Den ligner en redaktionel artikel fra Ekstra Bladet, men er det ikke. Foto: Scanpix

Den ser ægte ud, men er det ikke.

Det fastslår Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen overfor journalisten.dk, efter en artikel med rubrikken "Afsløring: Thornings mand fik ferierejse betalt af den danske statskasse" begyndte at blive delt flittigt på de sociale medier.

Artiklen er nemlig sat op, så den ligner dem, der bliver bragt på ekstrabladet.dk. og på Facebook-siden Rød Blok-indefra, som skriver kritisk om partierne i rød blok, blev den delt medordene "Denne artikel slettede Ekstra Bladet kortvarigt, efter den var lagt op ... hvorfor mon?".

Men Ekstra Bladet vil altså ikke være ved artiklen.

- Jeg var selv dybt forvirret over det. Jeg blev opmærksom på sagen, da folk skrev til mig, at jeg var en kylling, der holdt med de røde, fordi jeg havde fjernet vores artikel. Men det er ikke en artikel, vi har skrevet. Det er bare sat op, så det ligner, siger Poul Madsen til journalisten.dk.

Denne artikel slettede Ekstra Bladet kortvarigt efter den var lagt op..Hvorfor mon?

Posted by Rød Blok Indefra on 17. juni 2015

Efter at have undersøgt sagen har det vist sig, at artiklen i virkeligheden er et debatindlæg på en underside til Ekstra Bladets debatunivers Nationen.

Avisen har valg at fjerne indlægget, men da det efterfølgende blev lagt på igen, besluttede man i stedet at lukke undersiden midlertidigt ned.

- Vi har intet imod, at en læser mener det her, men det skal bare deklareres, at det ikke er journalistik. De forsøger helt åbenlyst at give indtryk af, at det er noget, vi har skrevet, siger Poul Madsen til journalisten.dk og understreger, at undersiden vil blive åbnet igen efter valget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.