Hvad! Øl-is? Ja, den er god nok - du kan få den i Sverige

Du kender måske dilemmaet. Skal man vælge en kold øl eller en is? Nu tilbyder svenskerne en øl-is.
Historien melder ikke noget om, hvorvidt Carlsbergs øl-is rammer det danske marked.
Historien melder ikke noget om, hvorvidt Carlsbergs øl-is rammer det danske marked. Foto: CarlsbergSverige

Altså, de svenskere...

Hvad de ikke finder på. For nylig fandt de på, at hele verden skulle kunne ringe til Sverige og snakke med en tilfældig svensker om alt mellem himmel og jord. 

Det er blevet en kæmpe succes med opkald fra de fjerneste steder på kloden og med omtale i alverdens medier.

Nu har de fundet på, at skrue en øl-is sammen, skriver Fødevarewatch.dk. Ja, du læser rigtigt: øl-is, en is baseret på øl. Det skal nok også blive en succes.

I hvert fald tages det så alvorligt, at de har allieret sig med den danske bryggeri-gigant, Carlsberg. Opskriften er lavet af den svenske isproducent StikkiNikki, som er kendt for sine økologiske is.

Isen, der hedder Sorbeer, er nok mest en sorbet og vil blive solgt fra StikkiNikkis caféer i Stockholm mellem den juni 20 og 31. juli. Og så er isen selvfølgelig alkohol-fri. Den er lavet med øllen Carlsberg Non Alcoholic.

- Med Sorbeer undgår is-elskende svenskere at vælge mellem øl og is, når de ønsker at køle af i sommervarmen, argumenterer Karin Atterfors, marketing manager for Carlsberg i Sverige, i en pressemeddelelse.

 - Når du laver is, er det kun din fantasi der sætter grænser. Øl er et rigtigt hit som smag til is, og det giver en dejlig maltet og fyldig smag. Som prikken over i'et har Sorbeer et syrligt strejf af citron, der passer perfekt i sommersolen, siger Nicole Emson. Hun er grundlægger af StikkiNikki.

Men du behøver ikke tage helt til Stockholm for at smage isen. Du kan nemlig lave den selv efter StikkiNikkis opskrift - klik her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.