Hvad lavede Holsts spindoktor? Region indleder nu undersøgelse

I følge Ritzau indleder region Syddanmark nu sin egen undersøgelse af, hvad Christian Ingemann lavede, da han var ansat i Region Syddanmark som embedsmand.
- Jeg synes, at sagen begynder at se problematisk ud for Holst, fordi han giver nogle svar, som slet ikke hænger sammen, siger Hans Engell han til Ritzau.
- Jeg synes, at sagen begynder at se problematisk ud for Holst, fordi han giver nogle svar, som slet ikke hænger sammen, siger Hans Engell han til Ritzau. Foto: Scanpix arkiv

Forsvarsminister Carl Holst (V) er i løbet af tirsdagen blevet presset mere og mere op i et hjørne efter flere kritikere har beskyldt ham for at give vildledende svar i en sag om sin nuværende rådgiver, Christian Ingemann.

Ingemann skulle angiveligt have hjulpet Holst under valgkampen, selv om han dengang var ansat af Region Syddanmark.

I følge Ritzau indleder region Syddanmark nu sin egen undersøgelse af, hvad Christian Ingemann lavede, da han var ansat i Region Syddanmark som embedsmand.

- Vi ved jo, hvad han (Ingemann, red.) har lavet, nemlig i det projekt, hvor han har været ansat. Men vi kan konstatere, at der er forlydender i pressen om, at han også har beskæftiget sig med en masse andre ting, siger konstitueret regionsdirektør Jens Elkjær til DR Fyn.

- Så med den interesse der er for den sag, vil vi forsøge at finde ud af, hvad der er for dokumentation for det ene og det andet.

Regionen vil allerede på et forretningsudvalgsmøde onsdag fremlægge en foreløbig redegørelse for Ingemann-sagen, siger direktøren.

Skyerne trækker sammen

Ifølge politisk kommentator Hans Engell begynder skyerne for alvor at trække sammen over forsvarsministeren.

- Jeg synes, at sagen begynder at se problematisk ud for Holst, fordi han giver nogle svar, som slet ikke hænger sammen, siger han til Ritzau.

Belastende materiale

Christian Ingemann blev ansat i august 2014 på projektet "Smart Vækst og Velfærd". Det var en projektansættelse, der udløb i juni i år.

Men flere medier har offentliggjort oplysninger om, at de er blevet bedt om at kontakte Christian Ingemann i forbindelse med interviews i valgkampen.

Og Jydske Vestkysten skriver i følge Ritzau, at Christian Ingemann har skrevet pressemeddelelser og debatindlæg for Holst, mens Ingemann stadig var ansat i Region Syddanmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.