Hva' beha'r? "Jeg elsker at stryge min mands skjorter"

En debattør skriver i et debatindlæg i Politiken, at hun ønsker sig tilbage til kønsrollemønstrene på sine bedsteforældres tid.
Skal vi tilbage til de gamle kønsrollemønstre, hvor kvinder og mænd kendte deres plads? Det mener en ung kvindelig debattør.
Skal vi tilbage til de gamle kønsrollemønstre, hvor kvinder og mænd kendte deres plads? Det mener en ung kvindelig debattør. Foto: Mogens Folden, scanpix arkiv

"Hvorfor er det nu så farligt med mænd, der er mænd, og kvinder der er kvinder? Personligt elsker jeg at stryge min mands skjorter og gør det gerne i stor stil, inden jeg møder på arbejde. Til gengæld elsker jeg også at jeg ikke skal forholde mig til omlægning af lån, opsætning af hylder og aktiekursernes seneste udvikling."

Sådan skriver 30-årige Kristinia Siersbæk Njor i et debatindlæg i Politiken, hvor hun ønsker sig tilbage til en svunden tid, hvor kvinder og mænd kendte deres plads.

"Jeg tror på mange måder, at de foregående generationer var lykkeligere. På grund af kønsrollefordelingen i hjemmene kunne kampe omkring vasketøj og madlavning undgås. Tingene var som de var....," skriver hun blandt andet.

Læs hele debatindlægget i Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.