Husker du at vende din madras om?

Vejret skifter og du skal i gang med at sikre dit hus mod vinteren, så der er rent og rart til de mange timer indendørs – læs her hvilke ting du skal huske.
Det er ved at være tid til få gjort boligen klar til vinter.
Det er ved at være tid til få gjort boligen klar til vinter. Foto: Colourbox

De fleste af os giver vores hus eller lejlighed en stor forårsrengøring, når dagene bliver længere og solen stærkere – men du bør gøre det samme, når løvet falder og vejret bliver koldere, skriver goodhousekeeping.com.

Snart er det så mørkt og koldt udenfor, at de fleste vågne timer vil blive brugt indenfor med hygge og samvær. Derfor bør din bolig også være i god stand, så du ikke skal spekulere over møl i krukkerne eller beskidte tæpper, men bare nyde roen og mørket.

Her er de ting, du skal huske, når den sædvanlige rengøring som støvsugning, opvask, tøjvask, gulvvask og vinduespudsning er overstået.

Her er de 5 mest beskidte steder i dit hjem – se dem på isabellas.dk

Tjek dine skuffer
Det meste af sommeren har du brugt udenfor, så hvad du har af ting i køkken, kan måske komme som en overraskelse. Tag derfor alt ud af dine skuffer og skabe, gør dem rene og kig så på, hvad du har af madvarer.

Tjek om der er madvarer, der er for gamle. Smid dem ud og sæt dem der næsten er forrest i rækken, så du får dem brugt. Har du taget hul på mel, korn, kerner og andet, så tjek godt efter om det stadig er i orden, uden møl og brugbart.


Virker dine røgalarmer?
Først og fremmest skal du tjekke om de virker, for med det mørke vejr følger som regel en del aftner med tændte stearinlys, og her er det godt at være sikker på, at de virker, hvis ulykken sker.

Samtidig samler en røgalarm, som så mange andre ting der ikke bruges, en del støv. Så støv dem også af.

Gør dit soveværelse klar til vinteren
Her imens solen stadig er fremme og det ikke regner konstant ti dage i træk, så skynd dig at gøre dit soveværelse rent.

Vask alt dit sengetøj – også de pynteting som sengetæppe og pyntepuder, der kan tåle det. Ellers skal de udenfor til en ordentlig gennemluftning og det samme skal dine dyner og puder, hvis ikke de kan vaskes. Slut af med at vende din madras eller topmadras om, så du/I sover på den i en ny vinkel.

5 steder du har glemt at gøre rent – bliv klogere på isabellas.dk

Støvsug overalt
Du støvsuger sikkert som regel alle de oplagte steder i dit hjem, men her under efterårs-rengøringen, skal du også gøre det alle de steder, du ikke lige tænker over – støvsug din sofa, din lænestol, i sprækkerne og bag ved bogreolen…alle de steder, du ikke normalt husker (eller gider).

Når du er i gang, så kan du slutte af med at vaske gulv og samtidig gøre dine gulvtæpper eller pyntetæpper pletfri med lidt shampoo og en masse kræfter. Orker du ikke, så kan du også bestille en  professionel til at komme og rense dine tæpper for dig..

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.