Hurtig terror-redegørelse vil være upræcis

200 politifolk er i gang med skudattentaterne i København, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg
Rigspolitichefen frygter, at en hurtig redegørelse vil være upræcis og ikke fyldstgørende.
Rigspolitichefen frygter, at en hurtig redegørelse vil være upræcis og ikke fyldstgørende. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

I forlængelse af angrebene mod København 14. og 15. februar har flere politikere givet udtryk for et ønske om en hurtig redegørelse af angrebene, men det advarer rigspolitichefen imod.

- Jeg forstår fuldt ud ønsket om at få afdækket de konkrete forhold, som knytter sig til gerningsmandens person, hans handlinger og myndighedernes håndtering af dem, siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg i en pressemeddelelse torsdag.

- Derfor vil der være en betydelig risiko for, at en meget hurtig redegørelse senere vil vise sig at være ufyldestgørende og upræcis, udtaler rigspolitichefen.

- Jeg forstår også ønsket om, at denne afdækning gennemføres så hurtigt som muligt. Situationen er imidlertid den, at der stadig er en række uafklarede forhold i sagen, som vi efterforsker på fuld kraft.

Jens Henrik Højberg oplyser derudover, at der i øjeblikket er tilknyttet op imod 200 efterforskere på de to skudattentat.

Han siger også, at politiet forventer, at man i løbet af et par måneder kan give et klarere billede af forløbet.

Politikere fra oppositionen i Folketinget har krævet en redegørelse inden tre uger. Det er Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Liberal Alliance, som står bag kravet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein, der menes at stå bag skyderierne, døde tidligt søndag 15. februar efter en skudveksling med politiet ud for Svanevej 1 ved Nørrebro Station i København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.