Hurtig terror-redegørelse vil være upræcis
200 politifolk er i gang med skudattentaterne i København, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Rigspolitichefen frygter, at en hurtig redegørelse vil være upræcis og ikke fyldstgørende.
Rigspolitichefen frygter, at en hurtig redegørelse vil være upræcis og ikke fyldstgørende. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO


I forlængelse af angrebene mod København 14. og 15. februar har flere politikere givet udtryk for et ønske om en hurtig redegørelse af angrebene, men det advarer rigspolitichefen imod.

- Jeg forstår fuldt ud ønsket om at få afdækket de konkrete forhold, som knytter sig til gerningsmandens person, hans handlinger og myndighedernes håndtering af dem, siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg i en pressemeddelelse torsdag.

- Derfor vil der være en betydelig risiko for, at en meget hurtig redegørelse senere vil vise sig at være ufyldestgørende og upræcis, udtaler rigspolitichefen.

- Jeg forstår også ønsket om, at denne afdækning gennemføres så hurtigt som muligt. Situationen er imidlertid den, at der stadig er en række uafklarede forhold i sagen, som vi efterforsker på fuld kraft.

Jens Henrik Højberg oplyser derudover, at der i øjeblikket er tilknyttet op imod 200 efterforskere på de to skudattentat.

Han siger også, at politiet forventer, at man i løbet af et par måneder kan give et klarere billede af forløbet.

Politikere fra oppositionen i Folketinget har krævet en redegørelse inden tre uger. Det er Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Liberal Alliance, som står bag kravet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein, der menes at stå bag skyderierne, døde tidligt søndag 15. februar efter en skudveksling med politiet ud for Svanevej 1 ved Nørrebro Station i København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.