Hundredvis af danskere har penge til gode efter ferieuheld

Mange danskere har selv måttet lægge ud for behandling, når de blev syge i udlandet, i forbindelse med lanceringen af det blå sygesikringskort.
Flere hundrede danskere venter på at få penge tilbage, fordi de selv har måttet lægge ud, hvis de er blevet syge på ferien.
Flere hundrede danskere venter på at få penge tilbage, fordi de selv har måttet lægge ud, hvis de er blevet syge på ferien. Foto: Thomas Sjørup, Scanpix/arkiv

Flere hundrede danskere er kommet i klemme i langsommelig sagsbehandling, efter at det blå sygesikringskort blev lanceret i august sidste år, skriver metroxpress.

Siden har danskere nemlig selv skullet lægge ud, når de blev syge i udlandet og blev behandlet på private lægeklinikker, der ofte er eneste mulighed på mange feriesteder.

Hvor det gule sygesikringskort dækkede, skal man i dag betale, hvorefter man kan få næsten hele beløbet refunderet fra den danske stat efter hjemkomsten.

Ifølge Patientombuddet er der 210 danskere, der har været i Grækenland, Italien og Spanien, som venter på at få penge tilbage.

33 har ventet mere end et halvt år, oplyser chefkonsulent Vibeke Lemche:

"Det er desværre korrekt, at vi for nogle, som er kommet til skade i visse sydeuropæiske lande, har meget svært ved at få informationer, så folk kan få udbetalt deres penge. Myndighederne dernede er meget længe om at svare, og vi må ofte rykke rigtigt mange gange. For nogle kan det være ganske store beløb, de har til gode," siger hun til metroxpress.

Problemstillingen kommer bag på Lars Thykier, direktør for Danmarks Rejsebureau Forening:

"Det her er nyt for mig, men jeg vil forfølge problemet," siger han.

SF's gruppeformand, Jonas Dahl, har selv boet et halvt år i Grækenland og lover at tage sagen op.

"På mange græske øer findes kun en privat klinik. Det er uholdbart, at danskere skal vente så længe på at få deres penge. Jeg vil foreslå en kommende minister, at staten lægger ud efter en periode," siger han til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.