Hunden tages til fange i skilsmisse-dramaer

Når par splitter op, er det ikke længere kun børnene, der skal deles, det skal hunden også. Men det er en rigtig dårlig idé at tage en hund som gidsel i en deleordning.
En hund egner sig dårligt til at være dele-hund. 
En hund egner sig dårligt til at være dele-hund.  FOTO: Scanpix

En hund er for mange en vigtig kilde til grin, glæde og smil i hverdagen. Den bliver en del af familien, og derfor er det også pokkers svært at sige farvel til den, hvis familien splittes op.

Derfor vælger mange skilsmissepar at køre en ordning, hvor de deler hunden op mellem sig, på samme måde som mange par gør med deres børn, skriver dr.dk

Hunden bliver til en dele-hund, men det er en rigtig dårlig idé at løse problemet på den måde, mener Dansk Kennelklub:

- Vores rummelige tanker om, hvad familieformer er, er ikke altid til hundens bedste. Hvis den kan finde stabilitet i én af familierne, så er det absolut at foretrække, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent.

Husk på at en hund ikke er et barn

I Dansk Kennelklub oplever de en stigende interesse i at lade hunden være en del af en 7/7 ordning.

Faktisk vælger mange skilsmissepar at lade deres fælles hund følge børnenes rutiner og flytte mellem to hjem, og selvom hunden måske virker rolig på overfladen, er den løsning sjældent god, påpeger Lise Lotte Christensen:

- Børn har af gode grunde behov for at have en relation til mor og far, men hunden er ikke et barn. En hund er hund, den har brug for en flokleder, stabilitet og et fast sted, siger hundeeksperten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.