Hunden Bella har fået dødsdom: Se hvad hendes ejer så gør

Bella er på vej til nationalparkerne Yellowstone og Yosemite, og har slikket sol i Florida og set på bjergtoppe i Adirondack Mountains. Robert Kugler har taget sin døende hund med på et regulært "road trip" rundt i USA
Bella er en brun labrador som denne.
Bella er en brun labrador som denne. Foto: Scanpix/modelfoto

Begrebet "road trip" får et helt nyt niveau, når man læser om Robert Kuglers måde at sige farvel til kræftsyge sin hund på.

Hans chokoladebrune Labrador Bella fik stillet diagnosen knoglekræft og måtte have det venstre forben amputeret - men det blev værre end det.

Kræften havde spredt sig til lungerne, så Robert Kugler besluttede sig for,at at tage Bella med på en sidste rejse - en tur rundt i USA.

- Jeg ville ikke risikere, at hun en dag var død, når jeg kom hjem, fortæller han til tv-stationen CNN.

Tæt venskab

Robert Kugler fik Bella for ni år siden. Og det er det tætteste venskab han nogensinde har haft.

- Jeg er ligeglad med, at det er en hund, siger Robert Kugler.

I november sidste år forlod den tidligere marinesoldat og Bella hjemmet i Broken Bow i Nebraska og har siden været på tur.

Undervejs har Robert Kugler dokumenteret douens rejse på Twitter, Facebook og Instagram, hvor man fra opslag til opslag kan følge deres oplevelser.

Sol og bjergtoppe

De har sammen set solen gå ned over Eire-søen i Detroit, kørt gennem Kentucky og Cleveland, lyttet til det brusende vand i Niagara Falls og talt bjergtoppe i Adirondack Mountains i delstaten New York.

Sammen har de slappet af på plænerne på Harvard University i Cambridge i Massachusetts, og været et smut forbi det legendariske baseball-stadion Fenway Park i Boston, og senest har de badet i den Mexicanske Golf og slikket sol på Floridas kyst ved St. Petersburg.

Til CNN fortæller Robert Kugler, at han og Bella nu sætter kursen mod den vestlige del af USA, men inden Bella skal se nationalparkerne Yellowstone og Yosemite, så går turen hjem til Nebraska.

Overlevede lægens prognose

Lægernes gav sidste år Bella seks måneder til at leve i, men den har overlevet prognosen. Og Robert Kugler fortæller, at han nogle dage er klar til at sige farvel til Bella - andre dage kan han slet ikke udholde tanken om, at hun skal dø. Men uanset hvad, så vil Robert Kugler være hos hende når tiden kommer.

Undervejs har de boet i bilen eller sovet på venners sofaer.

Men Robert Kugler tager ikke kun turen for Bellas skyld. Han gør det også for at inspirere andre til at elske hinanden for det, man er.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.