Hund skyder amerikaner (igen)

I de seneste fem år er mindst seks amerikanere blevet skudt af deres hund. Der er naturligvis tale om et uheld og ikke overlagt mordforsøg fra hundens side, og flere af dem er gået ud over uheldige jægere.
Ind imellem er det faktisk jægeren, der skal frygte for sit liv.
Ind imellem er det faktisk jægeren, der skal frygte for sit liv. FOTO: Scanpix

I Amerika er der sket det uheldige, at en hund med det tragikomiske navn Trigger har skudt sin ejer den 25-årige Allie Carter.

Den kære labrador kom under en jagt til at træde på ejerens gevær, der gik af og ramt jægeren lige i benet, rapporterer The Washington Post.

Uheldet skete i den amerikanske stat Indiana. Her havde den kvindelige jægere efterladt et ladt gevær på jorden pegende mod sig selv. Det anede hunden intet om og kom til at træde på aftrækkeren, geværet gik af og ramte kvinden i venstre fod.

Risikoen for en jæger

Den uheldige jæger røg en tur på hospitalet og skal nok komme sig, men hun er blevet en del af en kedelig statistik, skriver The Washington Post.

Siden 2011 er fem andre blevet skudt af deres hund. Og siden 2004 er hele ti personer blevet ramt af skud fra en hund. Tallene stammer fra de folk, der har søgt medicinsk hjælp, efter de er blevet ramt. Det er derfor ikke nødvendigvis alle ulykker, der er med i tallene.

Omtrent halvdelen af de ramte personer har været på jagt, da ulykken skete, viser optegnelserne også.

Der er altså en forhøjet risiko, man som jæger må tage med i sine overvejelser, når man tager sin hund med på jagt. Og her er det ikke kun i USA, at uheldene sker. Både i Frankrig og New Zealand er der tidligere rapporteret om ulykker. 

Heldigvis er det de færreste gange, at skyde-ulykkerne har en dødelig udgang. De ramte plejer at overleve, men i 2008 døde en mand i Texas af blodtab efter en skydeulykke.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.