Hun overtager værtsrollen på "Sporløs"

Det bliver den 29-årige Ditte Haue, der overtager jobbet som TV-vært på det populære program "Sporløs", efter Rie Helmer har sagt op.
Ditte Haue er nyt ansigt på "Sporløs"
Ditte Haue er nyt ansigt på "Sporløs" FOTO: DR1/Bjarne Bergius Hermansen

Ditte Haue er er bestemt ikke ny i TV-branchen, men hun bliver nyt ansigt på DR1 programmet "Sporløs", når det igen løber over skærmen i 2016.

Hun overtager tjansen efter Rie Helmer og skal fremover være kvinden, der guider, støtter og hjælper danskere med at finde deres rødder og familiemedlemmer rundt om i verden.

Selvom om denne værtsrolle er ny, er hun allerede et kendt ansigt i DR og har arbejdet på kanalen i fem år på forskellige programmer, skriver dr.dk.

Mødet mellem mor og datter er vigtigt

Ditte Haue selv fortæller, at hun er særlig begejstret for at skulle være vært i "Sporløs", fordi det er så intens, som det er:

- Jeg elsker at lave direkte fjernsyn, for der er en nerve i det, som man ikke finde andre steder – både for seerne og dem, der laver det. ’Sporløs’ har lidt det samme, for man kan jo ikke bare lige tage mødet mellem en mor og datter om, siger hun og fortsætter:

- Derfor er ’Sporløs’ efter min mening fjernsyn, når det er bedst. Det handler om rigtige mennesker med rigtige følelser, som længes efter noget, vi alle kan sætte os ind i: at kende sine rødder og at høre til et sted.

En fornem opgave

Når Ditte Haue toner frem på skærmen i sin nye rolle, gør hun det ikke uden en vis spænding og ydmyghed, fortæller hun:

- Vi møder mennesker, der måske hele deres liv har ledt efter et eller flere familiemedlemmer, og som vi er så heldige at få lov til at hjælpe og følge på denne vigtige rejse. Det er et kæmpe privilegium at få lov til. Så længe jeg kan huske, har jeg fulgt denne rejse som seer. Nu glæder jeg mig til at prøve det som vært.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.