Hovedpine? Derfor er kaffe godt for dig

Lider du af migræne, ledsmerter eller oppustet mave, så kan du finde hjælp blandt disse 6 fødevarer, der alle virker smertestillende
Hovedpine? Prøv en kop kaffe. Ifølge en ekspert kan fjerne smerterne.
Hovedpine? Prøv en kop kaffe. Ifølge en ekspert kan fjerne smerterne. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, SØNDAG, Aller Media

Går du rundt med smerter som eksempelvis migræne, hovedpine, muskelsmerter eller døjer du med oppustet mave, så kan din mad være med til at hjælpe dig med at slippe af med smerterne.

Sådan lyder det fra forsker og professor Charlotte Erlanson-Albertsson fra Lunds Universitet i Sverige.

Her kommer hendes bud på, hvordan forskellige typer af fødevarer kan være med til at nedsætte 6 forskellige typer af smerter.

Når du har oppustet mave:

Prøv yoghurt med levende bakteriekultur. Yoghurten holder bakterierne i tarmen i balance og lindrer både mavepine og oppustethed.

Drømmer du om at få en flad mave? Få mirakel-øvelserne på søndag.dk

Når du har du migræne:

Prøv fed fisk. Omega 3-fedtsyren i fisken hjælper hjerte og kar, så blodcirkulationen fungerer bedst muligt. Fed fisk kan også virker anti-inflammatorisk, altså mindske betændelse, og kan ifølge undersøgelser lindre smerte i nakke og skuldre.

Når du har ondt i leddene:

Prøv ingefær og hyben. Begge er kendt for at lindre slidgigt og andre ledproblemer. I ingefær findes der stoffer, der efterligner aspirin, der bruges i smertestillende tabletter. Hyben er bakteriehæmmende og bruges bl.a. mod leddegigt.

Ondt i knæet? Det kan faktisk skyldes dine fødder: Læs hvordan på søndag.dk

Når du har muskelsmerter:

Prøv kirsebær. De indeholder stoffer, der kan blokere muskelsmerter på samme måde som visse lægemidler. Undersøgelser med langdistanceløbere viser, at de får mindre ondt i musklerne, hvis de drikker kirsebærsaft, inden de løber.

Når du har mavesmerter:

Prøv bananer, helst grønne, og tranebær. Bananer indeholder pektin, der lægger sig som en beskyttende hinde omkring mavens slimhinde. Tranebærjuice har vist sig at kunne udrydde en del af den bakterie, der forårsager mavesår.

17 tips til at behandle smerte: Læs mere på Femina.dk

Når du har hovedpine:

Prøv kaffe. Koffein virker sammentrækkende på de blodkar, der har udvidet sig, når vi har ondt i hovedet. Tænk bare på ikke at drikke for meget, da det så kan få den modsatte effekt!

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.