Hospital aflyser operationer: Overbelægning plager personale

Flere afdelinger på Aarhus Universitetshospital (AUH) oplever dagligt, at der er for lidt personale til for mange patienter.
Kvaliteten i behandlingen, som vi tilbyder patienterne, lider, siger Jacob Gøtzsche, der er talsmand for sygeplejersker og radiografer på AUH
Kvaliteten i behandlingen, som vi tilbyder patienterne, lider, siger Jacob Gøtzsche, der er talsmand for sygeplejersker og radiografer på AUH Colourbox

Læger og sygeplejersker på Aarhus Universitetshospital plages for tiden af en travl hverdag med konstant overbelægning. Det er især afdelinger med særlige specialer, der lider under at have for lidt mandskab til for mange opgaver.

Det skriver Jyllands-Posten.

Patienterne ligger ikke på gangene, men stuves sammen på stuerne eller indlægges i alternative rum på hospitalet. Med sådanne arbejdsforhold kan personalet have svært ved at finde tid til alle opgaver, siger Jacob Gøtzsche, der er talsmand for sygeplejersker og radiografer på AUH.

- Patientsikkerheden er i orden. Men kvaliteten i behandlingen, som vi tilbyder patienterne, lider. Der er mange små, men væsentlige, ting, som man ikke når i en travl hverdag, hvor man også skal nå at leve op til udrednings- og behandlingsgarantier, siger Jacob Gøtzsche til Jyllands-Posten.

I begyndelsen af november skred ledelsen på Kirurgisk Afdeling P til handling. De aflyste samtlige ikke-akutte behandlinger og operationer resten af året for at imødegå overbelægningen. Det skete af hensyn til patientsikkerheden og personalets arbejdsmiljø, skriver Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.