Homoseksuel blev overhældt med brændbar væske

To 23-årige er idømt fængselsstraffe for at kontakte homoseksuel på datingside og overfalde ham i Rødding.
To unge mænd er idømt fængsel efter de overfaldt en homoseksuel mand og overhældte ham med brændbar væske.
To unge mænd er idømt fængsel efter de overfaldt en homoseksuel mand og overhældte ham med brændbar væske. Foto: DAVID ADEMAS/PHOTOPQR/OUEST FRANCE

En mand blev i november sidste år via en internetside for homoseksuelle lokket til at mødes med to 23-årige mænd på en skole i Rødding. Her blev han overfaldet med knytnæveslag og en kæp, mens de blandt andet kaldte ham "homosvin".

De to mænd er tirsdag ved retten i Esbjerg idømt henholdsvis et år og seks måneder og et år og otte måneders fængsel for overfaldet.

Under overfaldet hældte de brændbar væske ud over ham og truede med at sætte ild til ham.

På den måde tvang mændene ham ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi til at aflevere bilnøgler, pung, betalingskort, mobiltelefon og pinkoden til kortet.

Efterfølgende forsøgte de to dømte at hæve penge på kortet i en hæveautomat.

Anklagemyndigheden havde i tiltalen fokuseret på den paragraf i straffeloven, som omhandler hadeforbrydelser, der har baggrund i offerets race, tro eller seksuelle orientering.

- Vi så det som et meget groft overfald. Og det, at man havde udvalgt en person fra en minoritetsgruppe, er for os en skærpende omstændighed, siger anklagerfuldmægtig Søs Bløcher i en pressemeddelelse fra politiet tirsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.