Homo-bryllupper hitter

De homoseksuelle er begyndt at leve mere som hr. og fru Danmark og blive gift. De seneste ti år er der kommet dobbelt så mange registrerede par herhjemme

I december lejede Claus og Dean Bang Thy et slot og fejrede sammen med 91 gæster, at de blev gift.

»Vi blev selvfølgelig viet, fordi vi er vilde med hinanden. Det er også meget rart, at der er styr på sagerne,« siger blomsterdekoratør Dean Bang Thy fra Århus.

Bøsser på knæ

I 1989 var det verdenshistorie, da elleve bøssepar på Københavns Rådhus blev gift, men i dag er homoseksuelle bryllupper blevet meget mere normalt. 6.800 homoseksuelle lever nu som mand og mand og kvinde og kvinde.

Det er mere end dobbelt så mange som for ti år siden, hvor der ifølge Danmarks Statistik var 3.300 gifte homoseksuelle i landet.

»Der er ikke længere så mange fordomme mod, at homoseksuelle gifter sig. Alle kunderne fra blomsterbutikken var næsten involveret i vores bryllup og mange sendte gaver,« fortæller Dean Bang Thy, som godt kan mærke tiderne ændre sig.

Han har tidligere været gift, men første gang så folk på ham »som den tossede i Haderslev«. Nu mærker han sjældent fordomme.

Mere anerkendelse

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske glæder sig over udviklingen.

»Når jeg går ud i verden og siger: Det er Jette. Det er min kone – så er der noget værdighed over det. Det er en rigtig dejlig følelse. Der er kommet større muligheder og spillerum for homoseksuelle. Det er helt oplagt, at bøsser og lesbiske er blevet mere lykkelige og friere mennesker,« mener Anja Bang-Jensen, familiepolitisk sekretær i Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Hun tror også, at de mange gifte par er med til at ændre synet på homoseksuelle.

»Det bliver lettere for folk at forstå os, når de ser, vi er gifte. Vi kan også leve et ganske almindeligt liv, som hr. og fru Danmark kender,« siger hun og tilføjer, at folk selvfølgelig også skal have mulighed for at have mange kærester, hvis de har lyst til det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.