Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Homo-bryllupper hitter

De homoseksuelle er begyndt at leve mere som hr. og fru Danmark og blive gift. De seneste ti år er der kommet dobbelt så mange registrerede par herhjemme

, 19. marts 2007 kl. 06:32
Start et spil på Spigo.dk
Spil

I december lejede Claus og Dean Bang Thy et slot og fejrede sammen med 91 gæster, at de blev gift.

»Vi blev selvfølgelig viet, fordi vi er vilde med hinanden. Det er også meget rart, at der er styr på sagerne,« siger blomsterdekoratør Dean Bang Thy fra Århus.

Bøsser på knæ

I 1989 var det verdenshistorie, da elleve bøssepar på Københavns Rådhus blev gift, men i dag er homoseksuelle bryllupper blevet meget mere normalt. 6.800 homoseksuelle lever nu som mand og mand og kvinde og kvinde.

Det er mere end dobbelt så mange som for ti år siden, hvor der ifølge Danmarks Statistik var 3.300 gifte homoseksuelle i landet.

»Der er ikke længere så mange fordomme mod, at homoseksuelle gifter sig. Alle kunderne fra blomsterbutikken var næsten involveret i vores bryllup og mange sendte gaver,« fortæller Dean Bang Thy, som godt kan mærke tiderne ændre sig.

Han har tidligere været gift, men første gang så folk på ham »som den tossede i Haderslev«. Nu mærker han sjældent fordomme.

Mere anerkendelse

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske glæder sig over udviklingen.

»Når jeg går ud i verden og siger: Det er Jette. Det er min kone – så er der noget værdighed over det. Det er en rigtig dejlig følelse. Der er kommet større muligheder og spillerum for homoseksuelle. Det er helt oplagt, at bøsser og lesbiske er blevet mere lykkelige og friere mennesker,« mener Anja Bang-Jensen, familiepolitisk sekretær i Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Hun tror også, at de mange gifte par er med til at ændre synet på homoseksuelle.

»Det bliver lettere for folk at forstå os, når de ser, vi er gifte. Vi kan også leve et ganske almindeligt liv, som hr. og fru Danmark kender,« siger hun og tilføjer, at folk selvfølgelig også skal have mulighed for at have mange kærester, hvis de har lyst til det.

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
19.03-2007 | 08:13 af Søs Hansen
Endelig endelig.

Tænk at det endelig er blevet stuerent at kunne sige, at jeg er gift med en kvinde. Eller er det??

For mig at se, trives fordommene stadig i stor stil.

Det er meget muligt at det idag er blevet mere almindeligt med homo-bryllupper, men som jeg ser det er samfundet endnu ikke helt parat til homo-vielser. Feks. er det ikke alle præster der er villige til at forrete vielsen. Ofte er man, som min kone og jeg, henvist til rådhuset. Ikke fordi der er noget i vejen med det, men det er dog mere stemningsfuldt at blive viet i en kirke
 
19.03-2007 | 10:46 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.03-2007 | 11:00 af Der Alte
Jeg må sgu indrømme, at vi ikke var for pæne ved bøssemagerne, da jeg stod i lære. Men jeg må sgu indrømme, at det rykkede lidt ved forestillingerne da én af de bedste af kammisjukkerne senere sprang ud af skabet. Senere kom jo både Bøssernes Befrielsesfront og alt det der. Og jeg det var sgu da ikke for tidligt at bøsser og lebbere skulle have lov til at slå kludene lovformeligt sammen.

Men hvorfor fanden i helvede, at de nu også vil giftes i kirkerne, det overgår min ellers veludviklede forstand. Nu går jeg overhovedet ikke ind for al det præstehalløj, men jeg prøver da lige at sætte mig lidt ind i det.

Jeg kan måske forstå, hvorfor nogle mennesker vil have lyst guds velsignelse over sig selv eller deres barn eller hund eller sådan noget, hvis de tror på den slags. Men hvorfor fanden skal en juridisk kontrakt velsignes af Vorherre Kristiansen? Kan man så ikke lige så godt få velsignet skødet til sit hus?

Jeg blev sgu selv gift første gang konen blev med rogn, ikke for det, at det hele skulle være så pænt så pænt, men for at det sparer for en fandens masse papir, når man skal have børn, bil, lejlighed og al det der. Er det ikke hovedformålet?
 
19.03-2007 | 11:23 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.03-2007 | 11:37 af Der Alte
@Søs Hansen

Du vil giftes i en kirke "fordi det er mere stemningsfuldt". Er der så ikke gået noget rablende galt for hele præsteministeriet? Har vi bare været styret, misregeret, undertrykt, forfulgt, tortureret og myrdet af religioner i flere tusinde år, bare fordi det hele skulle være mere STEMNINGSFULDT? Kan man så ikke spille Glade Jul på violin imens?
 
19.03-2007 | 16:50 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.03-2007 | 18:01 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.03-2007 | 18:05 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
19.03-2007 | 18:33 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites