Holst taler ud om "efterløn": Det er ikke dobbeltløn

Der er ikke tale om dobbeltløn, når Carl Holst både får ministerløn og såkaldt efterløn fra Region Syddanmark, skriver forsvarsministeren på Facebook.
- Reglerne om aflønning af regionsrådsformænd er fastsat ved bekendtgørelse, og er naturligvis fulgt til punkt og prikke, skriver Carls Holst.
- Reglerne om aflønning af regionsrådsformænd er fastsat ved bekendtgørelse, og er naturligvis fulgt til punkt og prikke, skriver Carls Holst. Foto: Claus Fisker/arkiv/Scanpix

Den nye forsvarsminister, Carl Holst (V), mener ikke, at han får dobbeltløn, selvom han stadig modtager såkaldt efterløn fra Region Syddanmark.

Det skriver han på Facebook, efter at det i weekenden kom frem, at han både får ministerløn (1,2 millioner kroner) og efterløn (833.040 kroner) for sin tid som regionsrådsformand for Region Syddanmark.

- Efterlønnen er en del af den samlede aflønning, som jeg får for mit arbejde i amt og region, og den er blevet udbetalt helt automatisk, skriver Carl Holst og uddyber:

- Selvom efterlønnen først er blevet udbetalt efter, at mit arbejde for regionen er stoppet, så vedrører den alene mit arbejde i regionen og har altså ikke noget at gøre med den opgave, jeg nu er blevet betroet. Der er derfor ikke tale om dobbeltløn, skriver han.

Regions Syddanmark har tidligere oplyst, at udbetalingerne til Carl Holst sker på baggrund af gældende regler. Der skæres ikke i vederlaget, hvis en person bliver valgt som folketingsmedlem eller minister.

Klogt at nedsætte kommission

Omvendt bliver der skåret i vederlaget, hvis "en fratrådt regionsrådsformand tiltræder som borgmester, magistratsmedlem eller udvalgsformand i en kommune med delt administrativ ledelse eller på ny tiltræder som regionsrådsformand," som der står i bekendtgørelsen for vederlaget. Carl Holst understreger også, at alle regler er blevet overholdt.

Reglerne om aflønning af regionsrådsformænd er fastsat ved bekendtgørelse, og er naturligvis fulgt til punkt og prikke.

Carls Holst nævner i sit opslag ikke noget om at betale efterlønnen tilbage, men den aktuelle sag viser, at det er klogt, at en vederlagskommission lige nu er i gang med at kigge på netop løn til politikere, skriver han.

- Jeg forholder mig til reglerne, som de er i dag, og lader kommissionen komme med anbefalinger til, hvordan reglerne skal se ud i fremtiden, lyder det fra Carl Holst.

Carl Holst

I 15 år har jeg som amtsborgmester og regionsrådsformand – i præcis overensstemmelse med reglerne – fået et månedligt...

Posted by Carl Holst on 28. juli 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.