Holst-kritik: Kan blive nødvendigt han går af som minister

Både Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, og forsvarsordfører for De Radikale Martin Lidegaard melder klart ud i kritikken af forsvarsminister Carl Holst.
Nicolai Wammen (S), til højre, overdrager her efter regeringsskiftet Forsvarsministeriet til Carl Holst (V).
Nicolai Wammen (S), til højre, overdrager her efter regeringsskiftet Forsvarsministeriet til Carl Holst (V). Foto: Kaare Smith/free

Kritikken hagler ned over Forsvarsminister Carl Holst i sagen om, hvorvidt han uretmæssigt har brugt sin nuværende rådgiver, Christian Ingemann til at føre valgkamp. Nu melder både Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, og forsvarsordfører for De Radikale Martin Lidegaard klart ud.

Nicolai Wammen opfordrer Carl Holst til at forklare sig en gang for alle, efter at Ekstra Bladet har dokumenteret, at Holst i august skrev til statsministeren, at Ingemann var hans personlige assistent under valgkampen, selvom han var ansat som embedsmand i Region Syddanmark.

Det har forsvarsministeren ellers afvist.

- Carl Holst har for flere uger siden skrevet til statsministeren, at Ingemann var hans personlige assistent. Over for befolkningen har han de seneste dage sagt, at det ikke var tilfældet, siger Nicolai Wammen til Ritzau.

- Enhver kan se, at hans forklaringer stritter i alle retninger. Det er alvorligt, hvis en minister ikke fortæller sandheden, og derfor opfordrer vi ham til at lægge kortene på bordet, så vi kan få at vide, hvad der reelt er sket, siger han.

Han mener, at det skærper sagen yderligere, at den nuværende regionsrådsformand i Region Syd, Stephanie Lose (V), onsdag udtalte, at der er indicier for, at "der er foregået noget, der ikke skal", mens Carl Holst var regionsrådsformand i regionen.

- Både den udtalelse og det nye dokument rejser meget stor tvivl om Carl Holsts troværdighed. Derfor er det i alles interesse, at han fortæller, hvad der er foregået, siger Nicolai Wammen.

Kan blive nødvendigt at gå af som minister

De seneste dage har flere medier bragt stadig flere eksempler på, på materiale, der belaster Carl Holst (V). Og hvis beskyldningerne viser sig at holde stik, kan det blive nødvendigt for Holst at gå af som minister.

Det mener De Radikales forsvarsordfører, Martin Lidegaard.

- Hvis det her viser sig at være sandt, er der sådan set grundlag for retslige skridt, og så er det svært at forestille ham som minister, siger han.

- Hvis alle de indicier, der bliver lagt frem, har hold i virkeligheden, er det ikke en god sag for ministeren.

- Nu kigger statsforvaltningen på det, men det ser ud til at være noget rod. Det ser ikke så godt ud, men når man er i den situation, skylder man ministeren, at det bliver undersøgt ordentligt, hvad der er op og ned, siger Martin Lidegaard.

Statsministeren understregede torsdag, at han har tillid til alle sine ministre.

Onsdag indkaldte Socialdemokraterne Carl Holst i et samråd om sagen. Endnu er det ikke sat en dato for samrådet, hvor Holst skal forklare sig.

Som embedsmand i regionen - og dermed betalt af skatteyderne - måtte Christian Ingemann ikke hjælpe Carl Holst med at fremme Venstres synspunkter i valgkampen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.