Hollandske Bios: Situationen i Danmark skal forbedres snarest

Ambulanceselskabet Bios har i mere end et halvt år kæmpet med at leve op til sin kontrakt med Region Syddanmark. Nu kommer selskabet under nyt pres fra hjemlandet Holland.
Bios i Danmark skal være forsigtige, da situationen ikke kan forsætte længe, siger det det Hollandske selskabs direktionssekretær Martijn van Leeuwen.
Bios i Danmark skal være forsigtige, da situationen ikke kan forsætte længe, siger det det Hollandske selskabs direktionssekretær Martijn van Leeuwen. Foto: Scanpix arkiv

Ambulanceselskabet Bios har i mere end et halvt år kæmpet med at leve op til sin kontrakt med Region Syddanmark. Nu kommer selskabet under nyt pres fra hjemlandet Holland.

Overfor det hollandske dagblad De Volkskrant kalder direktionssekretær Martijn van Leeuwen situationen i Danmark for "uansvarlig på bekostning af resultatet", og "Bios skal være forsigtige, da situationen ikke kan forsætte længe."

DR Fyn har kontaktet Martijn van Leeuwen for at få uddybet citaterne, og han bekræfter, at situationen i Danmark skal forbedres snarest.

Han afviser dog, at situationen er så slem, at Bios må forlade det danske marked, men det har været et dyrt eventyr at komme ind på det danske marked for det hollandske ambulancefirma Bios.

Bios-direktør Morten Hansen forklarer, at samarbejdet med den hollandske ledelse er godt, selvom det ikke går som håbet:

- De er da langt fra tilfredse med den situation, vi er i. Det er jeg jo heller ikke selv, siger Morten Hansen.

Bios står til en stor million-bod, fordi selskabet gennem flere måneder ikke har været i stand til at leve op til sin kontrakt med regionen.

Hvad der skal ske med boden, skal politikerne i Region Syddanmarks Forretningsudvalg diskutere her til eftermiddag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.