Hollænder tager førertrøje før bjergridt i Tirreno

Hollænderen Wouter Poels fra Sky-holdet vandt lørdagens etape og tog også førertrøjen i Tirreno-Adriatico.
Peter Sagan er en af tre Tinkoff-Saxo-ryttere, som stadig er i top-10 i Tirreno-Adriatico. Sagan får dog nok problemer på søndagens bjergetape.
Peter Sagan er en af tre Tinkoff-Saxo-ryttere, som stadig er i top-10 i Tirreno-Adriatico. Sagan får dog nok problemer på søndagens bjergetape. Foto: Claudio Peri/AP

Hollænderen Wouter Poels vandt lørdag fjerde etape af cykelløbet Tirreno-Adriatico.

Etapen var særdeles kuperet uden dog at være en bjergetape, og hollænderen, som i denne sæson kører for det britiske Sky-hold, brugte sidste stigning som afsæt til et angreb, ingen kunne matche på den 218 kilometer lange etape fra Arezzo til Castelraimondo.

Wouter Poels kom til mål 14 sekunder foran en mindre gruppe, der havde colombianeren Rigoberto Uran (Quickstep) først over målstregen.

Han fører samlet med 26 sekunders forspring til briten Steve Cummings (MTN-Qhubeka).

To af forhåndsfavoritterne - sidste års Tour de France-vinder Vincenzo Nibali (Astana) og Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) - er henholdsvis nummer ni og 10 i den samlede stilling.

Nibali måtte lørdag opgive at følge gruppen med blandt andre Alberto Contador inden målstregen.

Bjarne Riis, der er sportslig leder på Tinkoff-Saxo-holdet, har tre ryttere i top-10. Tjekken Roman Kreuziger er nummer fem. Peter Sagan er nummer otte og Alberto Contador nummer 10.

Søndag kører rytterne den formodet afgørende bjergetape med afslutning på toppen af bjerget Terminlillo.

Løbet slutter tirsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.