Hold på nissehue og skæg: I Syddanmark hærger voldsomt vejr

Den sydlige del af landet bliver lørdag udsat for det, DMI kalder ”voldsomt vejr”.
ARKIVFOTO. December måned har allerede budt på en del vildt vejr. 5. december måtte juletræet i Aarhus bukke under for vind og vejr.
ARKIVFOTO. December måned har allerede budt på en del vildt vejr. 5. december måtte juletræet i Aarhus bukke under for vind og vejr. Axel Schütt

Blæst og glatte veje har lørdag ført til ulykker og væltede træer i den sydlige del af Danmark.

Sydjyllands Politi kan således melde om både væltede træer, løsrevne hegn og flag og flere færdselsuheld. Det skriver de på deres Twitterprofil:

 

Også Vejdirektoratet advarer bilister i det sydlige Jylland. Lette køretøjer skal være opmærksomme, når de krydser Vejlefjordbroen.

 

Også på Lolland har beredskabsfolk været udfordret af vind og vejr. Lørdag måtte de opgive at rense et område på Lollands sydkyst, der er ramt af olieforurening. Det blæste simpelthen for meget.

- Vi gør et forsøg igen fra i morgen tidlig (søndag, red.), siger vagtchef Ove Christoffersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Olien ligger i klatter på mellem en og 20 centimeter, og forureningen har ramt en strækning på tre kilometer mellem Hyllekrog Fyr og Østersøbadet øst for Rødbyhavn. Det vides ikke, hvor olien stammer fra.

Politiet beder offentligheden holde sig væk fra området, indtil der er ryddet op.

Skulle nogen alligevel komme i berøring med olien, er det vigtigt at vaske sig grundigt med sæbe. Ved eventuelt ubehag skal man søge læge, advarer politiet.

Det er Lolland Redningsberedskab, Miljøvagten og Beredskabsstyrelsen, der sammen med politiet står for oprydningen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.