Hør budskaberne fra årets Oscar-vindere

Budskaberne i takketalerne ved Oscar-uddelingen kredser om politik, familien og svære samtaler. J.K. Simmons opfordrede fra scenen alle til at ringe til deres forældre og sige tak.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Flere kvindelige gæster ved årets Oscar-uddeling heppede højlydt på Patricia Arquette, da hun i sin takketale kom med et klart politisk budskab om kvinders rettigheder.

Den 46-årige skuespillerinde, der har været med i over 40 film siden 1980'erne, vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle for filmen 'Boyhood' og valgte i sin takketale at fokusere på ligestilling og ligeløn.

- Til alle kvinder, der har født, til alle skattebetalere og borgere i dette land: Vi har kæmpet for alle andres rettigheder. Tiden er inde til at få ligeløn en gang for alle og lige rettigheder for kvinder i USA, lød det fra Patricia Arquette ved Oscar-festen, der blev afholdt natten til mandag.

Spændingen blev udløst, da komediedramaet 'Birdman', efter at have modtaget tre Oscars for 'bedste instruktør', 'bedste manuskript' og 'bedste filmproduktion', endelig vandt en Oscar-statuette for 'bedste film' ved prisuddelingen i Los Angeles.

'Birdman', der har den tidligere Batman-skuespiller Michael Keaton i hovedrollen, var på forhånd med hele syv nomineringer en af favoritterne til at tage den prestigefulde Academy Award med hjem. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Anne-Cathrine Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.