Hør budskaberne fra årets Oscar-vindere
Budskaberne i takketalerne ved Oscar-uddelingen kredser om politik, familien og svære samtaler. J.K. Simmons opfordrede fra scenen alle til at ringe til deres forældre og sige tak.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Henter afspiller ...
/ritzau/


Flere kvindelige gæster ved årets Oscar-uddeling heppede højlydt på Patricia Arquette, da hun i sin takketale kom med et klart politisk budskab om kvinders rettigheder.

Den 46-årige skuespillerinde, der har været med i over 40 film siden 1980'erne, vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle for filmen 'Boyhood' og valgte i sin takketale at fokusere på ligestilling og ligeløn.

- Til alle kvinder, der har født, til alle skattebetalere og borgere i dette land: Vi har kæmpet for alle andres rettigheder. Tiden er inde til at få ligeløn en gang for alle og lige rettigheder for kvinder i USA, lød det fra Patricia Arquette ved Oscar-festen, der blev afholdt natten til mandag.

Spændingen blev udløst, da komediedramaet 'Birdman', efter at have modtaget tre Oscars for 'bedste instruktør', 'bedste manuskript' og 'bedste filmproduktion', endelig vandt en Oscar-statuette for 'bedste film' ved prisuddelingen i Los Angeles.

'Birdman', der har den tidligere Batman-skuespiller Michael Keaton i hovedrollen, var på forhånd med hele syv nomineringer en af favoritterne til at tage den prestigefulde Academy Award med hjem. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Anne-Cathrine Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.