Højreekstremister buhede: Merkel svarede igen

Den tyske forbundskansler svarer igen med, at der er nul-tolerance over for de skammeligt modbydelige angreb.
Angela Merkel besøgte i dag et asylcenter i byen Heidenau, hvor voldelige højreekstremister har protesteret. Merkel sagde, at der er nul-tolerance over for de modbydelige angreb Tyskland har oplevet på flygtningecentre den seneste tid.
Angela Merkel besøgte i dag et asylcenter i byen Heidenau, hvor voldelige højreekstremister har protesteret. Merkel sagde, at der er nul-tolerance over for de modbydelige angreb Tyskland har oplevet på flygtningecentre den seneste tid. Foto: Axel Schmidt, Scanpix

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, blevet onsdag buhet ud, da hun i Sachsen i den østlige del af landet besøgte et asylcenter, der har været udsat for voldelige højreekstremistiske protester.

Omkring 200 personer havde i byen Heidenau taget opstilling på den modsatte side af gaden, hvorfra de hånede Merkel med tilråb som "forræder, forræder" og "vi er pøbelen".

Spændingerne i byen stiger, fordi der åbnes et nyt asylcenter i et tidligere byggemarked. Et af tilråbene var en reaktion på Merkels vicekansler Sigmar Gabriels udtalelser, da han under et besøg i byen mandag betegnede demonstranterne som pøbelen.

På opfordringer på de sociale medier fra ekstremistgrupper kørte adskillige bilejere dyttende forbi det sted, hvor Merkel befandt sig.

Merkel svarede igen med at sige, at der ikke var nogen tolerance over for de modbydelige og skammelige angreb på flygtningecentre, som Tyskland har oplevet i den seneste tid.

Merkel var blevet hilst velkommen af delstaten Sachsens ministerpræsident, Stanislaw Tillich, der er partikammerat med forbundskansleren i CDU, og byens borgmester, Jürgen Opitz. Senere talte hun med flygtninge og socialarbejdere i centret.

Angela Merkel fordømte mandag de voldelige demonstrationer mod flygtningene i Heidenau og betegnede dem som modbydelige. Samtidig blev hun kritiseret for ikke magtfuldt nok at have markeret sig mod de indvandrerfjendtlige følelser.

Mens Tyskland forbereder sig på at modtage op mod 800.000 asylansøgere i år, så er migrantfjendskab dukket op til overfladen med en stribe angreb på flygtningecentre i Tyskland.

Merkels rundrejse onsdag finder sted dagen efter, at Tyskland meddelte, at man havde stoppet med at sende syriske asylansøgere tilbage til det første indrejseland i EU, som det er bestemt i Dublin-aftalen.

Tyskland er dermed det første EU-land, der effektivt forenkler ansøgningsprocessen for dem, der flygter fra den brutale borgerkrig.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.