Højbjerg melder sig klar trods ømme ben

Pierre-Emile Højbjerg har ikke trænet fuldt med i landsholdslejren, men han er klar til landskampene.
Pierre-Emile Højbjerg på knæ, da fodboldlandsholdet torsdag trænede i Helsingør. Holdet møder mandag Montenegro i en venskabslandskamp. (Lars Poulsen/POLFOTO)
Pierre-Emile Højbjerg på knæ, da fodboldlandsholdet torsdag trænede i Helsingør. Holdet møder mandag Montenegro i en venskabslandskamp. (Lars Poulsen/POLFOTO) Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Landsholdet er i disse dage samlet forud for træningskampen mod Montenegro mandag og den vigtige kvalifikationskamp mod Serbien senere på måneden.

Midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg har ikke trænet fuldt med på det seneste, men lørdag var han igen med i træningen, og han melder sig klar til de kommende landskampe.

- Det er okay. Jeg har haft en lang sæson, så stængerne skulle lige hviles. Jeg træner fuldt ud med lørdag og er klar til landskampene.

- Som sportsmand skal man passe på sin krop og sørge for hele tiden at være frisk. Når det så ikke går helt efter planen, så må man tage en puster ind i mellem, og det var grunden til, at jeg stod over, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Man hører ofte, at landsholdets venskabskampe bliver nedprioriteret, men sådan ser den unge dansker ikke på det.

- Alle landskampe er vigtige i min bog. Mange ser venskabskampene som noget svært og umotiverede, men man skal sætte sig op til det, fordi det kan være lærerigt for fremtiden og for den næste kamp, siger Højbjerg.

Han vil heller ikke høre tale om, at resultatet er ligegyldigt i venskabskampene.

- Det giver altid noget ekstra, når man vinder. Sådan er det. Det er noget helt andet at vinde en træningskamp end at tabe, siger Højbjerg.

Pierre-Emile Højbjerg har i foråret været udlejet til Augsburg fra Bayern München, men vender tilbage til den tyske storklub til den kommende sæson.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.