Hockeyfeberen har ramt Sønderjylland

Slaget om det sydlige Jylland i DM-finalen i ishockey har givet rekordsalg til kamp ét. 5700 fans er klar.
Sønderjyske tager fredag hul på DM-finaleserien mod Esbjerg.
Sønderjyske tager fredag hul på DM-finaleserien mod Esbjerg. Foto: Korsgaard Jan/POLFOTO

Det er ikke kun på isen, der kommer fart på, når Sønderjyske og Esbjerg fredag tager hul på DM-finaleserien i Metal Ligaen.

Det første DM-finalemøde nogensinde mellem de to store ishockeyklubber i det sydlige Jylland har vakt de lokales interesse, og rekordmange vil være på plads til den første finale.

De tætbefolkede lægter glæder Sønderjyskes erfarne forward Kim Lykkeskov.

- Der er helt bestemt lagt op til hockeybrag. Vi har haft rekordsalg på billetterne nede i hallen, og jeg ved, der også er run på ovre i Esbjerg, fortæller Kim Lykkeskov.

- Det er fedt, både at vores tilskuere tager til Esbjerg, og ikke mindst at Esbjergs også kommer herned. Der er god hockeyfeber hernede sydpå nu.

I sæsonens fire grundspilskampe mellem de to mandskaber har Sønderjyske snuppet sejren i samtlige fire - flere ganske overbevisende, men Kim Lykkeskov mener ikke, at det kan bruges til noget nu.

- Jeg tager sgu ikke favoritværdigheden på min kappe. Nu er det finalen, og så kan alt stort set ske. Nogle gange har man stolpe ind og andre gange stolpe ud. Vi står godt til hinanden, og jeg vil ikke kalde os favoritter. Det må vi dele denne her gang, siger han.

Esbjerg har løftet niveauet markant i slutspillet og er til manges overraskelse nået frem til finalen. Det er især takket være en uhyggeligt produktiv førstekæde, som Sønderjyske også har stor respekt for.

- Det er især den (Esbjergs førstekæde, red.), som laver deres mål, og det er nogle dygtige spillere. Men så længe vi kan holde dem fra fadet, synes jeg, vores muligheder ser gode ud, mener Kim Lykkeskov.

Finaleserien spilles bedst af syv kampe. Sønderjyske har potentielt hjemmebanefordel i de fire af kampene som bedst placerede hold i grundspillet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.