Hobro anker i sagen om tre fratrukne point

Hobro forventer at tabe en appelsag i DBU-regi, men regner derefter med at få medhold hos DIF.
Hobro håber på at få de tre point fra kampen mod AGF tilbage.
Hobro håber på at få de tre point fra kampen mod AGF tilbage. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO

Helt som ventet er sidste punktum ikke sat i sagen om fodboldklubben Hobros brug af spilleren Adama Tamboura i 2-1-sejren over AGF tidligere i september.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddelte lørdag eftermiddag, at Hobro mister de tre point for sejren og bliver taberdømt med cifrene 0-3, fordi Tamboura ikke var spilleberettiget til kampen.

Den afgørelse har Hobro besluttet at anke, i første omgang til DBU's Appeludvalg.

Her regner klubben dog ikke med at få medhold, men det kan senere ske i Danmarks Idrætsforbunds (DIF) regi.

- Afgørelsen var som forventet, idet vores sag i realiteten først starter, når den indbringes for DIF-idrættens Højeste Appelinstans.

- Da DBU's regler og DBU's KlubOffice-system ikke spiller sammen, kan vi ikke forvente, at DBU vil give os medhold, siger Hobros advokat Lars Kühnel til klubbens hjemmeside.

Poul Gade, næstformand i Fodboldens Disciplinærinstans, gav til DBU's hjemmeside følgende begrundelse for at tildele AGF en sejr på 3-0:

- Det er og bliver klubbens ansvar, at de spillere, der er på banen, er spilleberettigede. Vi har nøje vurderet Hobros argumenter for at lade resultatet på banen stå ved magt.

- Men der var enighed i Fodboldens Disciplinærinstans, om at reglerne er klare på dette punkt og ikke i modstrid med Fifas regler.

- Der var også enighed om, at der foreligger en fast praksis for, at resultatet af at bruge en spiller i strid med reglerne om spilleberettigelse er at ændre kampens resultat til 0-3.

- Vi skal behandle lige tilfælde lige, og det har været afgørende for os, sagde Poul Gade.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.