OK 2015

HK: Ny aftale giver 1.831 kroner mere om måneden

Ifølge fagforeningen HK vil en statsansat HK’er få knap to tusinde kroner mere om måneden, når den nye overenskomstaftale for statsansatte er fuldt indfaset i 2017.
En statsansat HK’er med en gennemsnitlig månedsløn vil få 1.831 kroner mere i løn til sig selv, når den nye overenskomst, der ifølge DJØF blev forhandlet færdig fredag, er fuldt indfaset.
En statsansat HK’er med en gennemsnitlig månedsløn vil få 1.831 kroner mere i løn til sig selv, når den nye overenskomst, der ifølge DJØF blev forhandlet færdig fredag, er fuldt indfaset. Foto: Colourbox

En statsansat HK’er med en gennemsnitlig månedsløn vil få 1.831 kroner mere i løn til sig selv, når den nye overenskomst, der ifølge DJØF blev forhandlet færdig fredag, er fuldt indfaset. Aftalen er endnu ikke officielt præsenteret.

Det viser beregninger som fagforeningen HK Stat har foretaget for Avisen.dk.

Udregningerne tager udgangspunkt i de detaljer, som DJØF i en pressemeddelelse har afsløret om de nye overenskomstaftaler for statsligt ansatte.

Der er taget udgangspunkt i en samlet månedsløn på 28.000 – altså basisløn plus faste kvalifikations- og funktionstillæg.

Ifølge DJØF er der aftalt i alt 3,51 procent i generelle lønstigninger, en forventet udmøntning af reguleringsordningen på i alt 0,93 procent og en lokal reststigning på 2,1 procent, hvilket inkluderer lokalt aftalte lønstigninger, strukturelle ændringer i personalesammensætning osv. – altså den samlede ændring af lønsumsudgifterne ud over de aftalte generelle lønstigninger.

Samlet set giver det i alt en ramme på 6.54 pct.

Og hvis forudsætningerne for reguleringsordningen holder, og hvis medarbejderen får en lokal aftalt lønforbedring på i alt 2,1 pct. i den treårige periode, vil en statsansat HK’er med en månedsløn på 28.000 altså ende med en lønstigning på 1.831 kroner, når aftalen er fuldt udmøntet om i 2017.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.