HK: IT-koks plager vores 5000 medlemmer

5000 HK-ansatte på jobcentrene lider under det IT-kaos, som det nye system har skabt. Politikernes hastværk rammer de ledige, siger HK

Kuglepenne, papirrod og håndskrevne notater er de foretrukne arbejdsredskaber på landets jobcentre. For den store digitale satsning fejler.

Overgangen til it-systemet KMD Momentum har skabt kaos på 86 ud af 94 danske jobcentre, kunne Avisen.dk berette i denne uge.

Det er HK langt fra tilfredse med. HK, som repræsenterer knap 5.000 ud af de ialt 7.000 ansatte på jobcentrene.

- Hastværket af de store reformer giver en masse bøvl. It-systemerne har ikke været klar til Beskæftigelsesreformen. Kontanthjælpsreformen blev hastet igennem, så blanketterne ikke var klar. Den ekstra tid går ud over de ledige. Politikerne bør sikre sig, at systemerne er på plads, når lovgivningen træder i kraft, siger Mads Samsing, Næstformand for HK, til Avisen.dk.

IT-systemet er beregnet til at håndtere de mange tilbud om blandt andet
virksomhedspraktik, løntilskud og uddannelse, der skal hjælpe ledige tilbage til arbejdsmarkedet. Men indtil videre er det blot medarbejderne på jobcentrene, der har fået mere at se til, mens de ledige må vente i gangene.

Systemudvikleren KMD havde orienteret Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om, at systemet ville skabe problemer, men det satte ikke en stopper for implementeringen.

I dag anerkender arbejdsmarkedsordfører Lennart Damboe-Andersen, dog, at situation er uheldig.

- Det nytter selvfølgeligt ikke noget, hvis udrulningen af et nyt it-system giver så mange problemer, at det tager tid fra ledige. Den slags systemer skal selvfølgeligt bare grundlæggende fungere, siger han.

Men det giver HK ikke meget for.

- Det er en god erkendelse, men den kommer for sent. Nu går tiden med bøvl, og det er hverken fair over for vores medarbejdere eller de ledige, siger næstformanden i HK.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.