HK-formand: Dårlig ældrepleje gør det umuligt at flytte

Formanden for de statsansatte HK'ere i Hovedstaden mener, at forringelser i ældreplejen har gjort det meget svært at flytte langt væk fra ældre familiemedlemmer
- Alle, der har ældre i familien, ved, at man ikke bare kan flytte væk og så forvente, at der er et system, der tager sig af dem. Det er der ikke. Det er dig, der skal tage dem med til tandlæge, gøre rent og sørge for det praktiske i hverdagen. Sådan er det nu, siger Ulla Moth-Lund Christensen.
- Alle, der har ældre i familien, ved, at man ikke bare kan flytte væk og så forvente, at der er et system, der tager sig af dem. Det er der ikke. Det er dig, der skal tage dem med til tandlæge, gøre rent og sørge for det praktiske i hverdagen. Sådan er det nu, siger Ulla Moth-Lund Christensen. HK

Det er ikke bare bekvemmelighed og ægtefællens job, der binder statens medarbejdere til København.

Dårlig ældrepleje er også en stor hindring for at flytte. Det siger Ulla Moth-Lund Christensen, formand for HK Stat Hovedstaden.

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative har lovet at flytte flere statslige arbejdspladser ud fra København for at fordele arbejdspladserne mere lige.

Ulla Moth-Lund Christensen frygter, at det især kommer til at gå hårdt ud over de kontoransatte.

De færreste rejser med jobbet, viser erfaringer fra tidligere udflytninger.

Det er både ægtefællens job og børnenes skole, som holder mange fast. Men Ulla Moth-Lund Christensen mener også, at forringelserne i velfærdssamfundet bærer en del af skylden.

- Efter de velfærdsforringelser, der er sket, kan man ikke bo ret langt fra sine gamle forældre, siger Ulla Moth-Lund Christensen.

Hun synes, hendes medlemmer bliver udstillet som overforkælede, men at ingen ser på de forpligtelser, man efterhånden har som pårørende.

- Alle, der har ældre i familien, ved, at man ikke bare kan flytte væk og så forvente, at der er et system, der tager sig af dem. Det er der ikke. Det er dig, der skal tage dem med til tandlæge, gøre rent og sørge for det praktiske i hverdagen. Sådan er det nu, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.