HK-boss revser ung dagpenge-nyder: "Det er IKKE fedt at være arbejdsløs"

Formand for HK Hovedstaden tager afstand fra et debatindlæg fra et bestyrelsesmedlem i ungdomsafdelingen, der beskriver hvor fedt det er at være på dagpenge.
"Det må simpelthen henføres til ungdommens vildfarelse," lyder reaktionen fra formanden i HK Hovedstaden på et indlæg, der beskriver hvor "lækkert" det er at være på dagpenge, fra et bestyrelsesmedlem i HK Ungdom.
"Det må simpelthen henføres til ungdommens vildfarelse," lyder reaktionen fra formanden i HK Hovedstaden på et indlæg, der beskriver hvor "lækkert" det er at være på dagpenge, fra et bestyrelsesmedlem i HK Ungdom. Foto: Scanpix

I fagforeningen HK var mange her til morgen ved at få morgenkaffen galt i halsen, da de læste et indlæg fra et bestyrelsesmedlem i HK Ungdom Hovedstaden Nicolai Arentz Larsen i Politiken.

Under overskriften "Det er sgu lækkert at være på dagpenge" beskriver Nicolai Arentz Larsen, hvordan han bruger en stor del af sin uge på at se tv-serier på Netflix, mens han hæver samfundets penge i understøttelse.

Tiden på dagpenge er for ham et pusterum. Men det ikke den generelle holdning til dagpengeperioden i HK. Tværtimod.

- Han er den eneste i HK, som står med den holdning. Den er fuldstændig isoleret. Jeg er dybt, dybt, dybt uenig med hans udsagn, siger formand for HK Hovedstaden, Christian Grønnemark til Avisen.dk.

Og Christian Grønnemark er ikke den eneste i HK, der har taget afstand til indlægget.

På Twitter skriver formanden for HK Ungdom Karina Nicolaisen "Selvfølgelig skal vi alle stå til rådighed - også Nicolai".

Den udmelding har HK-formand Kim Simonsen retweetet med ordene "Er glad for at HK/Ungdom er enig med mig, ikke med Nicolai. #dagpenge er ikke til "pusterum". Det er sikkerhedsnet ".

Og Christian Grønnemark, der er formand for knap 90.000 medlemmer i HK Hovedstaden, mener slet ikke, at den unge HK'ers billede af livet på dagpenge er retvisende.

- Det er ikke fedt at være arbejdsløs. Det er faktisk meget trist. Det er de erfaringer, vi har fra vores 3.500 arbejdsløse medlemmer. Når vi taler med dem, er der en meget ufed stemning og følelse til stede. De har en meget stor bekymring, som går på, hvad der skal ske med deres eksistens og fremtid, siger han.

Må mene, hvad han vil

Christian Grønnemark forstår slet ikke, hvordan Nicolai Arentz Larsen er kommet på at skrive sådan et indlæg.

- Jeg tager mig til hovedet over sådan en udmelding fra en ungdomsrepræsentant. Det må simpelthen henføres til ungdommens vildfarelse, at han er gået ud med det. Jeg tror ikke, at Nicolai har tænkt sig helt om, siger han.

Christian Grønnemark understreger dog, at Nicolai Arentz Larsen må mene, hvad han vil.

- Der er højt til loftet i HK, og folk må udtale sig om lige præcis, hvad de vil. Men så må de også stå til ansvar og finde sig i, at der bliver svaret igen, siger han.

Et pusterum kan hurtigt blive kronisk

I sit indlæg giver Nicolai Arentz Larsen udtryk for, at dagpengeperioden for ham er en form for tænkepause.

- Jeg egentlig synes, at det er o.k. lige at tage et pusterum. Pusterummet er for mig et tidspunkt i mit liv, hvor jeg kan reflektere over, hvad jeg egentlig har lyst til at lave, og hvilket job jeg ønsker i fremtiden. Jeg er ikke interesseret i at tage et hvilket som helst job. Jeg vil have et job, som jeg synes er sjovt, og som jeg mener, jeg er god til. Hvis ikke jeg får det, så tror jeg ikke jeg vil synes, det er superfedt at stå op om morgenen, mener Nicolai Arentz Larsen

Men det argument giver Christian Grønnemark ikke meget for.

- Al erfaring siger jo, at sådan et pusterum pludselig kan blive et kronisk pusterum, og så hænger man der. Det, man skal gøre, er, at man skal tage det første og det bedste job og så derfra springe videre i en karriere. Det er sådan, man kommer videre. At ligge på sofaen og se fjernsyn, det er i familie med Dovne Robert, og det er ikke noget, vi dyrker i HK eller i fagbevægelsen generelt, siger Christian Grønnemark.

Hovedpersonen selv ønsker ikke at udtale sig yderligere, skriver han i en besked til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.