Hjerneskadet rengøringsassistent får to års førtidspension

33-årig rengøringsassistent har vundet en langvarig sag mod Høje-Taastrup Kommune. Hun har fået tilkendt førtidspension med tilbagevirkende kraft - helt tilbage fra april 2013.
r 3F, der har kørt sagen for rengøringsassistenten, der fik hjerneskade efter flere blodpropper i hjernen og som desuden har hjerteproblemer.
r 3F, der har kørt sagen for rengøringsassistenten, der fik hjerneskade efter flere blodpropper i hjernen og som desuden har hjerteproblemer. Annelene Petersen/Scanpix

Høje-Taastrup Kommune skulle have tilkendt en 33-årig kvinde førtidspension allerede for to år siden. Det har Ankestyrelsen afgjort.

Det skriver 3F, der har kørt sagen for rengøringsassistenten, der fik hjerneskade efter flere blodpropper i hjernen og som desuden har hjerteproblemer.

Men i stedet prøvede kommunen to gange at raskmelde kvinden og stoppe hendes sygedagpenge.

Selvom kommunen allerede i 2012 havde arbejdsprøvet kvinden, og var kommet frem til, at hun kun magtede 1½ times effektiv arbejdstid om ugen med opgaver, der ikke levede op til kravene på arbejdsmarkedet.

Først i sommeren 2014 bevilligede kommunen hende førtidspension. Kvindens fagforening klagede, og kommunen skal nu efterbetale førtidspension tilbage fra april 2013, skriver Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.