Hjerneskadet psykiater sigtet efter patients død

Psykiater er sigtet for at hensætte en person i hjælpeløs tilstand, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.
En hjerneskadet psykiater er blevet sigtet af Midt- og Vestjyllands Politi for en episode, hvor en af hans patienter døde på psykiaterens gård i Vestjylland.
En hjerneskadet psykiater er blevet sigtet af Midt- og Vestjyllands Politi for en episode, hvor en af hans patienter døde på psykiaterens gård i Vestjylland. Foto: Colourbox/free

En hjerneskadet psykiater er blevet sigtet af politiet i en sag, hvor en af hans patienter døde.

Det bekræfter Midt- og Vestjyllands Politi over for DR Nyheder.

- Vi har rejst en sigtelse mod den 61-årige læge, der er omtalt i sagen. Vi har sigtet ham for at hensætte en person i hjælpeløs tilstand, siger politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi til DR Nyheder.

Sagen drejer sig om en tidligere patient, Jan Eggertsen, som døde i 2012, mens han opholdt sig på psykiaterens gård i Vestjylland.

Politiet afventer en mentalundersøgelse af psykiateren, og når den er foretaget, vil politiet afgøre, om der skal rejses tiltale. Ifølge DR er psykiateren sigtet efter paragraf 250 i straffeloven, der kan give op til otte års fængsel.

DR Nyheder har tidligere skrevet, at den hjerneskadede psykiater har været involveret i dødsfald og fejlbehandlinger, inden Sundhedsstyrelsen fik stoppet ham.

Men der skulle gå ni år, fra der første gang blev advaret om psykiateren og hans arbejdsmetoder, indtil Sundhedsstyrelsen tog autorisationen fra ham.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.