Hjemløse og socialt udsatte får gratis briller af butikskæde

Profil Optik hjælper udsatte med synstest, øjenlægehjælp og briller. Det skal gerne blive en tilbagevendende årlig begivenhed.
Profil Optik har lanceret tiltaget "Alle har ret til øjensundhed," der blandt andet kan sikre hjemløse gratis briller.
Profil Optik har lanceret tiltaget "Alle har ret til øjensundhed," der blandt andet kan sikre hjemløse gratis briller. Foto: Morten Juhl/Scanpix/arkiv

Profil Optik er begyndt at tilbyde gratis synstest, øjenlægehjælp og briller til landets udsatte.

Brille-kæden tog hul på tiltaget i København, og planen er at bredde det ud til resten af landet.

- Øjensundhed bør ikke have social slagside. Så vi håber, at vi kan gentage og udbrede konceptet til andre byer. Men man skal jo starte ét sted, og der var Københavns hjemløse oplagt, skriver Profil Optik på Facebook.

Til Detailfolk.dk siger regionschef hos Profil Optik, Hanne Nørrung:

- Vi er gode til at hjælpe ulandene. Men vi skal huske, at vi sommetider også bør kigge indad. Vi har faktisk mennesker i danske gader og stræder, der har brug for en hjælpende hånd. Og vi vil gerne hjælpe, hvor vi kan.

Det er Hanne Nørrung som står bag idéen og med hjælp fra samarbejdspartnere - og via kædens 143 butikker landet over - skal tiltaget blive til en årlig begivenhed.

Alvorlige sygdomme

"Alle har ret til øjensundhed" hedder tiltaget, og det er ikke kun gratis briller, som det kan ende med for de udsatte. Et tjek hos øjenlægen kan nemlig også afsløre sygdomme som sukkersyge.

 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.