Hjemløs kendt fra tv i strid med revisor: "Han scorer mine penge"

Henning Elsner, landskendt hjemløs, troede han skulle tjene penge til en campingvogn gennem salg af en kalender med hunden Felix. Men det er i stedet blevet til en tvist om penge.
- Han scorer mine penge, efter at han har skrevet, at han vil hjælpe mig non-profit, siger Henning Elsner.
- Han scorer mine penge, efter at han har skrevet, at han vil hjælpe mig non-profit, siger Henning Elsner. Foto: Jesper Kristensen/Scanpix/arkiv

Henning Elsner, som er kendt fra DR2-serien "Felix og vagabonden", er raget uklar med en revisor.

Revisoren Jan H. Clausen tilbød Henning Elsner at lave en kalender med hans hund Felix. Det ville ske "non-profit" - eller uden fortjeneste, skriver BT.

Men nu mener Henning Elsner, at revisoren har snydt ham og kalder ham en 'plattenslager', mens revisoren har en helt anden udlægning af historien.

BT har gennemgået sagens bilag, og regnskaberne viser, at revisoren har trukket 26.000 kroner af et overskud på knap 78.000 kroner ud til sig selv, mens Henning Elsner har fået penge, computer og andre ting til en samlet værdi af godt 25.500 kroner.

Resten af de 78.000 kroner, som gik ind på kontoen hos selskabet ClausenPublishing IVS, som kontrolleres af Jan H. Clausen, er brugt. I alt har kalenderen ifølge BT solgt for 191.000 kroner.

- Han scorer mine penge, efter at han har skrevet, at han vil hjælpe mig non-profit, siger Henning Elsner.

Cykler rundt med kæmpegæld

Henning Elsner efterlod i 2011 Lolland og en gæld på 1,5 millioner kroner, da han gik på landevejen. Den gæld cykler han fortsat hjemløs rundt i Danmark med.

Med salget af kalenderen havde Henning Elsner håbet at tjene nok til at købe en campingvogn.

Uvished om aftalerne

Tvisten med revisoren handler om aftaler, der ikke er blevet skrevet ned, og aftaler som tilsyneladende er indgået på to forskellige forudsætninger.

Blandt andet mener Jan H. Clausen ifølge BT, at Henning Elsner via sin Facebook-side, "Følg en hjemløs", skulle give ham markedsføring til en værdi af 100.000 kroner, mens Henning Elsner til BT siger at aftalen var, at Jan H. Clausen ville være glad for "lidt PR".

- Han skulle bare nævnes i nogle historier på Facebook. Det er han blevet, der står ClausenPublishing på kalenderen - og der er blevet vist billeder af den på Facebook, siger Henning Elsner til avisen.

Jan H. Clausen har en helt anden udlægning af sagen.

- Det er mig, der er blevet snydt. Henning har ikke overholdt sin del af aftalen. I stedet skaber han en shitstorm mod mig på Facebook, siger han til BT.

Han fortæller, at han har lagt over 100 timers arbejde i en række praktiske ting omkring udgivelsen af kalenderen, og det var det arbejde, han skulle have 100.000 kroners PR-værdi for. Da det ikke skete, trak han de 26.000 kroner ud til sig selv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.