Hitmager: Alkohol slog mig næsten ihjel

Sangeren Phil Collins drak næsten sig selv ihjel, da han blev skilt for tredje gang. Det afslører han i ny bog.
Phil Collins er sammen med Orianne Cevey igen, efter at de har været skilt i otte år. Her ses de sammen i maj i år.
Phil Collins er sammen med Orianne Cevey igen, efter at de har været skilt i otte år. Her ses de sammen i maj i år. Foto: Laurent Gillieron/AP

Både solo og som forsanger for bandet Genesis har Phil Collins skabt hit efter hit og i flere årtier indprentet sig på danskernes nethinder og hele verdens hitlister.

Men det har ikke altid været lige nemt for den engelske sanger og trommeslager.

Med tre ægteskaber og en karriere, der har bestået flere årtier, er det ikke en overraskelse, at den engelske musiker, der gav os "In the Air Tonight" og "Another Day in Paradise", har været tæt på afgrunden.

Særligt alkohol var tæt på at tage ham af dage. Det afslører han i sin nye selvbiografi, "Not Dead Yet" (Ikke død endnu, red.).

- Du begynder at drikke, og så begynder du at drikke for meget. Så begynder det at gøre fysisk ondt på dig. Jeg var tæt på at dø på det tidspunkt, siger hitmageren til New York Times i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog.

- Der er et kapitel i bogen om mit drikkeri, som eskalerede, da mit tredje ægteskab gik i opløsning. Jeg havde det her kæmpe tomrum. Jeg ville ikke arbejde, for jeg ville være sammen med børnene, men de var der ikke mere. De var flyttet til Miami, og jeg var stadig i Schweiz, fortæller Phil Collins om den mørke periode i sit liv.

Phil Collins og hans tredje kone, som han var skilt fra i otte år, er sammen igen. Det bekræftede Orianne Cevey overfor det schweiziske medie Blick tidligere på året.

- Jeg kalder Phil min mand igen. Vi er så tætte, at det er lige meget, om vi er gift eller ej, men vi er fast besluttede på at blive gift for anden gang en dag, sagde hun.

Phil Collins og Orianne Cevey har to børn, Nicholas og Matthew. Derudover har Phil Collins tre andre børn fra to tidligere ægteskaber.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.