Historiske danskeres hjem til salg: Køb Liva Weels sommerhus

Tre af datidens helt store stjerners hjem er til salg netop nu.
Der har sikkert været sus i skørterne og opsmøgede ærmer, når de københavnske skuespillere mødtes til fest og glade dage i Revy-dronningen Liva Weels sommerhus i Nordsjælland. 
Der har sikkert været sus i skørterne og opsmøgede ærmer, når de københavnske skuespillere mødtes til fest og glade dage i Revy-dronningen Liva Weels sommerhus i Nordsjælland.  Foto: itvang.dk

Får du behagelige kuldegysninger af historiens vingesus, eller er du bare interesseret i at se, hvor nogle af tidens helt store danskere holdt til, mens de var på toppen, så får du muligheden her.

Boligportalen Boliga har nemlig samlet tre boliger, der har huset nogle af de mest kendte danskere.

Og er et lille sneak peak ikke nok for dig, så er boligerne faktisk til salg netop nu.

Weel, Heiberg og Nielsen

Nogle mennesker går over i historien for deres store kunstneriske talenter, der ikke så sjældent har efterladt os andre med en melodi på hjernen eller et nostalgisk smil på læben.

I øjeblikket er der flere ejendomme til salg, hvor nogle af de helt store danskere har boet i perioder af deres liv.

Vi skal tilbage til tiden før databaser og internet. Vi skal tilbage til datidens mega-stjerner; Liva Weel, Johanne Luise Heiberg og Carl Nielsen.

Liva Weels sommerhus i Dronningmølle

Der har sikkert været sus i skørterne og opsmøgede ærmer, når de københavnske skuespillere mødtes til fest og glade dage i revy-dronningen Liva Weels sommerhus i Nordsjælland.

Liva Weel blev lyn-hurtigt dansk folkeeje, da hun gennem starten af 1900-tallet var engageret som revy-sangerinde i først Odder Revyen, senere Nykøbing Falster Revyen og Scalarevyen.

Sidenhen gik hun ifølge Gyldendals Den Store Danske over til teateret og havde blandt andet roller på Nørrebro, Frederiksberg, Betty Nansen og Dagmarteateret.

I dag genkender mange nok den afdøde skuespillerinde i Oma-reklamerne, hvor hun synger "lad det boble, boble, boble ...".

Sommerhuset på Skovvænget i Dronningmølle, hvor Liva Weel ifølge ejendomsmægleren i en tid holdt til med sin mand Fritz Hueg, er i dag til salg for 8.950.000 kroner - samtidig er huset også begæret på tvang.

Der er direkte adgang til havet fra sommerhuset, der er 155 kvadratmeter stort.

Se Liva Weels sommerhus her


Johanne Luise Heiberg fik opført denne store villa i det eksklusive område i Rosenvængets-kvarter på Østerbro i København. Foto: Home Østerbro - Svanemøllen

Johanne Luise Heibergs hus i København

Johanne Luise Heiberg var forfatter og balletdanserinde, men først og fremmest en anerkendt skuespillerinde, der gennem hele sin karriere forførte det københavnske kulturliv med sin erotiske udstråling.

Både H.C. Andersen og Søren Kierkegaard skrev roller til den unge kvinde - der ifølge Gyldendals Den Store Danske også uden for scenen var beundret af mange.


Johanne Luise Heiberg. Foto: Scanpix/arkiv

I sidste ende blev det dog den daværende chef for Det Kongelige Teater, Johan Ludvig Heiberg, der fik et hendes ja.

Umiddelbart efter sin mands død fik Johanne Luise Heiberg i 1863 opført en stor murstens-villa på Rosenvængets Hovedvej i det eksklusive område i Rosenvængets-kvarter på Østerbro i København, skriver Boliga.

Johanne Luise Heiberg døde i 1890, og i 1990erne kom det på tale, at hendes tidligere villa skulle laves om til et guldalderinstitut. Men da det ikke skete, blev huset bygget om til ejerlejligheder.

Er du i dag interesseret i at bebo nogle af skuespillerindens gamle gemakker, skal du lægge 3.495.000 kroner for den ene lejlighed i villaens stue-etage.

For det beløb får du 82 kvadratmeter, der blandt andet fordeler sig på et værelse og et større køkken-alrum.

Se Johanne Luise Heibergs tidligere villa her


Huset her var i en periode hjem for komponisten Carl Nielsen. Foto: Skagenmægleren

Komponist Carl Nielsens villa i Skagen

Bindingsværkshuset på Vestre Strandvej 36A i Skagen er vant til at lægge øre til lidt af hvert.

Huset var nemlig i en periode hjem for den fynske komponist Carl Nielsen, der i løbet af sit liv blandt andet nåede at skrive seks symfonier, to operaer og seks strygekvartetter.

Mest kendte er dog nok hans melodier til de folkekære viser Jens Vejmand og Solen er så rød, mor.

Er du i dag interesseret i at købe villaen på Vestre Strandvej, hvor Carl Nielsen ifølge ejendomsmægleren i en tid boede med sin hustru, billedkunstneren Anne Marie Carl Nielsen, er den ifølge Boliga udbudt til 3.895.000 kroner.

For det beløb får de nye ejere en villa på 171 kvadratmeter, der ligger lige ved havnen i Skagen. Huset er bygget i 1920.

Se Carl Nielsens hus her


Carl Nielsen. Foto: Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.