Historie med vold: Se årets homo-parade

Politiet foretog en række præventive anholdelser og formåede at holde de værste uromagere på afstand af paraden, der stadig har svære betingelser på Balkan.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Der var flere betjente, end der var aktivister søndag, da årets homoparade fik lov til at gå igennem Montenegros hovedstad.

Det massive politiopbud formåede at holde kontrollen rundt om paraden, der ikke nåede at blive angrebet, som den er blevet de foregående år. Sidste år blev et stort antallet højreekstremister anholdt, da de angreb paraden, der måtte afbrydes af frygt for deltagernes egen sikkerhed. I år blev et mindre antal personer anholdt, inden de nåede at komme tæt på paraden.

Der var efterfølgende store roser fra EU over, at Montenegros myndigheder formåede at gennemføre paraden fredeligt, i et land hvor der stadig hersker stor modvilje mod de homoseksuelles rettigheder.

Montenegros regering er interesseret i at blive optaget i EU, som derfor kræver en større indsats i kampen for tolerance og menneskerettigheder. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.