Heunicke jubler over Merkel-støtte til Femern

Der er stadig risiko for, at projektet ikke bliver til noget, men Merkels opbakning er vigtig, siger minister.
Transportminister Magnus Heunicke er meget tilfreds med Merkels opbakning til Femern-forbindelsen.
Transportminister Magnus Heunicke er meget tilfreds med Merkels opbakning til Femern-forbindelsen. Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO

Transportminister Magnus Heunicke (S) er særdeles tilfreds med den opbakning, den tyske forbundskansler, Angela Merkel, tirsdag har givet til Femern-forbindelsen.

- Hendes udtalelser var så positive, at det var et meget markant signal om, at den fodslæben, som der har været i Tyskland om projektet historisk, netop er historisk.

- Helt i toppen af regeringen er man optaget af, at forbindelsen skal blive til noget, siger Magnus Heunicke.

De meldinger, Heunicke er så begejstret for, faldt på et pressemøde på Marienborg i forbindelse med Merkels statsbesøg.

- Forbundsregeringen står selvfølgelig bag Femern-forbindelsen, og vi vil gøre alt for, at landanlæggene bliver bygget, så forbindelsen kan rykke landene tættere sammen, sagde Angela Merkel.

Magnus Heunicke fortæller, at den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, længe har været positivt stemt over for Femern-forbindelsen.

- Men derfra og så til at Europas mest magtfulde politiker taler så varmt om det her projekt, det er bemærkelsesværdigt, siger transportministeren.

Samme dag som Merkel besøger Danmark, er loven om Femern-forbindelsen blevet vedtaget i Folketinget.

I lovteksten står dog, at den endelige godkendelse ligger hos forligskredsen af partier, der til efteråret skal have afklaret flere usikkerheder om økonomien, før partierne vil give sit endelige grønne lys.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.