Hertugindes brudedesign sagsøgt for plagiat

Designeren bag hertuginde Kates brudekjole bliver nu sagsøgt for at have kopieret en del af kjolens design.
Hertuginde Catherine af Cambridge til sit bryllup i april 2011.
Hertuginde Catherine af Cambridge til sit bryllup i april 2011. Foto: Gareth Fuller/AP

Et retligt efterspil over hertugindes Kates brudekjole er nu ved at udspille sig, efter at en kvindelig designer har sagsøgt designeren bag hertugindes brudekjole for brug af hendes design.

Det skriver The Telegraph.

Designeren Christine Kendall har anklaget modehuset bag brudekjolen, Alexander McQueen, for at have brudt ophavsretten, efter at hun efter eget udsagn sendte sine designideer til hertuginden af Cambridge forud for brylluppet.

Ifølge Christine Kendall modtog hun senere et takkebrev fra prins Williams og prins Harrys kontor i 2011.

Ved brylluppet i 2011 syntes designeren dog, at hun kunne konstatere ligheder mellem hertugindens brudekjole og hendes eget design, og det har altså affødt starten på et retligt opgør.

- Kravet er ikke rettet mod hertuginden, og der er ikke nogen anklager om, at hoffet har handlet forkert, lyder det fra designerens advokat, Humna Nadim.

En talsmand for hertuginde Kate har dog afvist, at hertuginden nogensinde skullet have set Christine Kendalls design, ligesom at en talsmand fra modehuset Alexander McQueen, der designede hertugindes brudekjole, også afviser, at deres designer nogensinde skullet have set Christine Kendalls design.

- Vi er helt og aldeles forvirrede over dette retlige krav. Christine Kendall rettede for første gang kontakt til os for fire år siden, hvor vi gjorde det klart over for hende, at enhver antydning om, at Sarah Burtons design af den royale bryllupskjole var kopieret fra hendes design, var nonens, lyder det fra modehusets talsmand, der undrer sig over, hvorfor Christine Kendall igen har bragt emnet op.

Hertuginde Kate blev gift med prins William i april 2011. De to har siden hen fået børnene prins George og prinsesse Charlotte sammen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.