Hertuginde Kate afslører: Der skal jeg føde

Tidligere har det britiske kongehus sparsomt røbet, at hertuginde Kate føder sit og prins Williams andet barn i april uden videre detaljer.
Det er ikke til at se, at hertuginde Kate er højgravid. Her ses hun i midten af marts, som er omkring en måned inden terminsdatoen.
Det er ikke til at se, at hertuginde Kate er højgravid. Her ses hun i midten af marts, som er omkring en måned inden terminsdatoen. Foto: Arthur Edwards/AP

Det er blevet væddet om og vurderet, hvornår hertuginde Kate mon føder sit og prins Williams andet barn, men nu har den folkekære hertuginde selv fortalt, hvornår den royale rolling kommer til verden.

Det skete under et velgørenhedsbesøg i et børnecenter i London-bydelen Woolwich onsdag, hvor en af de frivillige spurgte ind til hertugindens termin, og her svarede den 33-årige vordende andengangs-mor overraskende på spørgsmålet.

- Jeg sagde, at hun så smuk ud, og at hun har en lille babybule, og så spurgte jeg hende, hvornår hun har termin, og hun svarede i midten til slutningen af april, afslører Christie Osborne til avisen Hello Magazine.

Tidligere har det britiske kongehus sparsomt fortalt, at hertuginden ville føde sit og gemalens andet barn til april uden at komme datoen nærmere. Men med hertugindens overraskende udmelding kan terminsdatoen nu blive indsnævret til et sted fra mellem den 15. til 30. april.

Parret er i forvejen forældre til Storbritanniens fremtidige konge, etårige prins George, og med fødslen af den kommende prins eller prinsesse bliver der igen omrokeret en smule på den britiske arvefølge. Praktisk betyder fødslen, at prins Williams lillebror, prins Harry, må vige sin fjerdeplads en placering ned til fordel for babyen.

Hertuginden går snart på barsel, men fejrede den irske nationaldag Sankt Patricks dag tirsdag den 17. marts som et af de sidste officielle gøremål, inden den står på baby og bleskift.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.