Her træder David Cameron tilbage som premierminister

Den britiske premierminister, David Cameron, mener ikke, at han kan styre sit i den nye retning, som folket vil have.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Fredag stillede den britiske premierminister, David Cameron, sig op foran Downing Street 10 i London for at tale til folket og pressen efter resultatet af den britiske folkeafstemning om fortsat deltagelse i EU. Her er, hvad David Cameron sagde:

- Jeg førte denne kampagne på den eneste måde, jeg kender til - nemlig ved at sige direkte og lidenskabeligt til folk, hvad jeg tænker og føler med hud, hår og sjæl.

- Jeg holdt intet tilbage. Jeg var meget klar i mælet om, at Storbritannien er stærkere og mere sikkert ved at være i EU. Jeg har gjort meget klart, at denne folkeafstemning kun handlede om denne sag - ikke om fremtiden for nogen som helst politiker - mig selv inklusiv.

- Men det britiske folk har taget en meget klar beslutning om at gå i en anden retning. Derfor mener jeg, at vores land behøver ny ledelse for at kunne tage det i den retning.

- Jeg vil gøre alt i min magt som premierminister for at styre skibet i de kommende uger og måneder, men jeg mener ikke, at det er det rigtige valg for mig at være kaptajnen, der styrer vores land mod den næste destination.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.