Her slipper borgere for lavere kontanthjælp - i kort tid

Koks i varslingsbrevene koster i kommunekassen i Aalborg.
Fejlen blev dyr for Aalborg Kommune.
Fejlen blev dyr for Aalborg Kommune. Foto: Scanpix/arkiv

Når kontanthjælpsloftet rammer 1. oktober, mister adskillige af landets kontanthjælpsmodtagere dele af deres ydelse. 

Men i Nordjylland beholder mere end 200 borgere den fulde ydelse, selvom de havde udsigt til at blive beskåret. 

Det fortæller DR P4 Nordjylland.

De nordjyske borgere i Aalborg Kommune har nemlig ikke fået besked om, at deres kontanthjælp står til at blive skåret ned fra 1. oktober. Det skyldes en intern fejl i posthåndteringen, siger konsulent i Aalborg Kommunes jobcenter, Bente Kloster.

- Ved en fejl er brevene blevet bestilt sådan, at de er blevet leveret til kommunen i stedet for til borgerne. Det har så gjort, at de er blevet forsinkede, siger hun til DR P4 Nordjylland.

Fejlen får konsekvenser for kommunen. Fordi brevene er forsinkede, og borgerne dermed ikke er varslet i tide, kan kommunen først kan skære i kontanthjælpen en måned senere, siger Bente Kloster. Det kommer til at koste for kommunen.

- Det får den konsekvens, at når vi udbetaler ydelser, der ikke er lovhjemmel til, er det ikke refusionsberettiget. Derfor henter vi ikke refusionen hjem, siger hun.

Det er 208 af de såkaldte varslingsbreve, som Aalborg Kommune ikke har fået sendt rettidigt ud. Brevene sendes ud til borgere på overførselsindkomster, som ser ud til ikke at opfylde kravet om at have arbejdet 225 timers ordinært arbejde indenfor et år. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.