Her møder bibliotekarerne ind på togstationerne

Bibliotekarer i Trekantsområdet møder pendlere i Fredericia, Vejen, Vejle og Kolding.
Bibliotekarer i Trekantsområdet møder pendlere i Fredericia, Vejen, Vejle og Kolding. Thomas Vilhelm/Scanpix

Bibliotekerne vil gerne have dig til at bruge deres elektroniske tilbud, når du kører med bus eller tog.

Derfor har de skudt gang i kampagnen Bib-to-go. I Trekantområdet bliver fire bibliotekarer blevet ud sendt på de større stationer, for at få pendlerne, til at bruge deres tilbud om E-bøger, lydbøger og sms-noveller over telefonen.

- Vi har særligt fokus på pendlere, fordi Trekantområdet er karakteriseret ved, at der er mange pendlere, siger Ann-Britt von Seelen, der er bibliotekar på Fredericia Bibliotek til DR Trekanten.

Hun og kollegerne er rykket ud på stationerne i myldretiden, for at få pendlerne til at oprette sig som brugere af bibliotekernes elektroniske tilbud. Noget man normalt skal en tur på biblioteket for at gøre.

- Vi vil gerne melde folk ind, for det er tit det, der kan være barrieren for at bruge vores digitale tilbud. Man skal have en kode for at bruge tilbuddene, og den tilbyder vi at lave på banegården i denne uge, forklarer Ann-Britt von Seelen.

Denne tirsdag morgen var hun selv på banegården i Fredericia, for at åbne pendlernes øjne for bibliotekernes tilbud om spændende indhold til telefonen.

- Man kan få e-bøger, netlydbøger, musik, film og sms-noveller. Som pendler har man en masse tid, som vi gerne vil fylde med gode oplevelser, fortæller hun.

Men brugerne kommer ikke af sig selv, for bibliotekerne skal konkurrere med det mange andre tilbud, der er på vores telefoner. Facebook og Candy Crush er nogle hårde konkurrenter at bide skeer med.

- Man har adgang til rigtigt mange ting, mnen vi har nogle gode produkter, hvor der ligger en professionel vurdering bag ved. På mange af vores produkter har også fokus på, at præsentere noget andet end lige bestsellerne. Hvis man har været igennem Jussi Adler-Olsen, så kan vi hjælpe med at finde nogle alternativer, fortæller Ann-Britt von Seelen.

Bibliotekarerne er på stationerne mellem klokken 14 og 17 i denne uge. I dag tirsdag er det i Fredericia, onsdag besøger bibliotekarerne Vejen, på torsdag sker det i Vejle, og i Kolding kan du møde dem på fredag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.