Mælk er følsom overfor temperaturudsving og opbevaring sammen med andre fødevarer. Derfor er det dumt at placere mælken i køleskabslågen.
Det fortæller Jesper Skovlund, PR-ansvarlig hos Arla Danmark, til TV 2.
Så selvom om lågen nærmest er designet til mælkekartoner, er det bedste sted i køleskabet ifølge Jesper Skovlund den midterste eller nederste hylde.
Køl med blæs på gør det
Men der kan være forskel fra køleskab til køleskab - for eksempel vil temperaturen i et køleskab med blæser være nogenlunde ens på alle hylder.
- Vores undersøgelser siger, at mælk skal stå der, hvor temperaturen er lavest og stabil. Derfor er lågen et dårligt sted, fordi temperaturen påvirkes, når køleskabsdøren åbnes og lukkes, siger Jesper Skovlund til TV 2.
Stiger temperaturen til mere end fem grader, vil det gå udover mælkens holdbarhed.
- En tommelfingerregel er, at for hver grad mælken er højere end fem grader, der falder holdbarheden en dag, siger Jesper Skovlund.