Her ligger dronning Margrethes forfædre begravet

Et nyt trebindsværk fortæller om et stort og uoverskueligt emne, nemlig hvor de danske konger ligger begravet. Men du kan også tjekke det ud på et kort her:
Regentparret og deres sønner ved Jellingestenene 30. august 2000, hvor et skrin med Gorm den Gamles jordiske rester blev gravlagt i Jelling Kirke.
Regentparret og deres sønner ved Jellingestenene 30. august 2000, hvor et skrin med Gorm den Gamles jordiske rester blev gravlagt i Jelling Kirke. Foto: SCANPIX arkiv

Af Videnskab.dk

Hvor ligger Gorm den Gamle begravet? Knud den Hellige? Christian d. 4.?

De danske konger blev selvfølgelig begravet lige der, hvor de regerede, og selvom du nok ikke tænker over det til hverdag, danner Danmark faktisk ramme om et utal af danske kongegrave.

Det er en af de ting, du kan læse meget mere om i den nye bog ’Danmarks Kongegrave’, hvor samtlige danske kongers grave gennemgås.

Se kortet: På Videnskab.dk kan du se, hvor de danske konger er begravet

Det er første gang nogensinde, at en nations kongegrave er blevet samlet i ét værk.

»Antallet af konger er overskueligt, men emnet er enormt, og mange kyndige fagfolk har bidraget med hver deres specielle viden. Det gælder arkitekter, historikere, kunsthistorikere, middelalderarkæologer og andre,« lyder det fra redaktøren af Tidsskriftet SKALK Christian Adamsen. Han fortsætter:

»Regenterne og deres dronninger gennemgås fra en ende af, hvortil kommer særlige afsnit om kirkerne i Ringsted og Sorø samt naturligvis Roskilde Domkirke og dens særlige gravkapeller.«

»Stoffet er overvældende, og vanskelige valg er truffet for at bøgerne ikke skulle svulme op. Begrænsninger har været nødvendige; til gengæld er der skabt et vældigt overblik. Værket kunne dog godt fortjene et oversigtskort, så det bringer vi derfor her.«

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Enestående guldfigur af nøgen kvinde fundet på Bornholm

Kæmpestudie afliver sejlivet vikinge-myte

Unikt fund på vikingegravplads

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.