Her køber vi sommerhus

Nye tal viser, at vi ikke orker, at turen til sommerhuset bliver for lang. Se her hvilke byer, der har de mest dovne sommerhusejere.
Der er smukt ved blåvandshug, men ligger helårsboligen i Aarhus, orker vi slet ikke at køre så langt, viser ny undersøgelse.
Der er smukt ved blåvandshug, men ligger helårsboligen i Aarhus, orker vi slet ikke at køre så langt, viser ny undersøgelse. Foto: Colourbox.dk/free

Hvis du indimellem kører en weekendtur i sommerhuset for at slippe for din nabo, bør du nok læse videre.
En ny undersøgelse af danskernes vaner i forbindelse med sommerhuskøb viser, at vi ikke er vilde med at skulle køre for langt, når vi gerne vil slappe af i sommerhuset.

Undersøgelsen viser eksempelvis, at hele 77 procent af sommerhusejerne i Tårs i Vendsyssel ikke kører længere end til Hjørring, når de skal i sommerhus. De tal kommer dog ikke bag på sekretariatschef i Real Dania, Curt Liliegren.

- Det er jo fordi, vi vil bruge sommerhuset i weekenden med mulighed for at kører direkte til arbejde derfra. Folk har i dag en ret presset hverdag, og derfor er det rart at sommerhuset kun er en lille times kørsel fra bopælen, siger han til Ritzau Fokus.

Hos Boliga.dk, der står bag undersøgelsen, er man heller ikke overrasket.

- Når man køber et sommerhus, vil man jo også gerne benytte det. Når man har fri fredag fra arbejdet, vil man gerne hurtigt op til sommerhuset, så man får noget ud af dagen. Vi gider ikke at hele fredagen og søndagen går med transport til og fra sommerhuset, siger Ricco Zuschlag, partner og direktør hos Boliga.dk, til Ritzau Fokus.

Begge er de enige om, at sommerhuset er blevet et fristed, hvor det er vigtigere at slappe af med grill og lidt havearbejde snarere end at opleve noget spændende. Bor man i København og har et sommerhus på den jyske vestkyst, er det formentligt med udlejning for øje også, mener Curt Liliegren.

- Hvis sommerhuset ligger tæt på, fungerer det jo også som den have, man ikke har hjemme i lejligheden. Det betyder også, at man kan bo i det i sommerhalvåret og samtidig komme til og fra arbejde uden al for lang transporttid, siger han.

Når folk ikke i samme grad har brug for spændende oplevelser i sommerhuset, men mere afslapning, skyldes det ifølge Curt Lilirgren også, at flypriser i dag er billige, hvis man gerne vil opleve noget nyt og spændende i ferien.

Fakta: Her er de mest "dovne" sommerhusejere

Sommerhus-
købere fra: Køber i nabobyen: Procenttal:

Tårs Hjørring 77 procent
Gjerslev J. Hadsund 71 procent
Løsning Juelsminde 64 procent
Vemmelev Slagelse 63 procent
Årre Blåvand 62 procent
Odense NV. Otterup 60 procent
Sakskøbing Væggerløse 58 procent
Vodskov Hals 56 procent
Nykøbing F. Væggerløse 58 procent
Dronninglund Sæby 51 procent
Uldum Juelsminde 50 procent
Tinglev Rømø 50 procent
Terndrup Hadsund 50 procent
Augustenborg Sydals 50 procent
Maribo Væggerløse 49 procent

Kilde: Boliga.dk

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.